Fraco introduceert FMC-3

Fraco introduceert FMC-3

De Canadese hefsteigerfabrikant Fraco heeft een gloednieuwe hefsteiger met tandheugel en rondseltechnologie  geintroduceerd tijdens World of Concrete. De FMC-3 is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van aannemers in de bouw en anderen in de industrie die zwaar materieel gebruiken.

“Het FMC-3-platform is bedoeld voor aannemers die flexibele arbeidsmiddelen met een gemiddelde belastbaarheid willen. Het is zo ontworpen dat het snel kan worden gemobiliseerd met een minimum aan middelen “, zegt Jacques Lainé, marketingdirecteur bij Fraco. “Naast een maximaal laadvermogen van 1.100 kg, biedt de FMC-3 een lift van 7,5 meter per minuut.”

Voldoen aan normen en kwaliteit van Fraco

De FMC-3 is ontworpen door het technische team van Fraco in samenwerking met zijn Europese partners die dit type platform al meerdere jaren gebruiken.

Directeur Innovatie bij Fraco, Anthony Grégoire, geeft aan: “We hebben ons laten inspireren door enkele van de hoogwerkers en hefsteigers die al in Europa beschikbaar zijn en hebben een versie ontwikkeld die ook voldoet aan de Noord-Amerikaanse vereisten en specificaties. Vanaf het begin wilden we gebruikers een product aanbieden dat voldoet aan de normen en kwaliteit van Fraco. De FMC-3 zal daarom worden beschikbaar zijn met een elektromotor of benzinemotor. Ook heeft de machine vloeruitbreidingen geïntegreerd in de uitbreiding bedoeld om het werkoppervlak vergroten waardoor planken niet meer nodig zijn.”

Overig nieuws