TCA Lift wordt Falcon Lift

TCA Lift wordt Falcon Lift

De Deense spinhoogwerkerfabrikant, TCA Lift, verandert zijn bedrijfsnaam in Falcon Lifts, passend bij het bekende Falcon-merk.

Het bij elkaar brengen van de namen is bedoeld om het bedrijf een sterker, meer samenhangend en logisch beeld te geven terwijl het zich uitbreidt onder een nieuwe eigenaar. De wijziging gaat in vanaf 1 mei, hoewel het vandaag live gaat op de website.

Het bedrijf heeft de afgelopen 13 jaar veel naam- en eigendomsveranderingen meegemaakt – waaronder WorldLift, Skako en TCA – maar de Falcon-productnaam is constant gebleven. De Falcon-naam kwam van de familie Falck Schmidt die de spinhoogwerker in de vroege jaren ’70 uitvond.

TCA-directeur en eigenaar, Finn Schlitterlau, zei: “In de toekomst zal de Falcon-naam bij ons bedrijf horen, en het is geweldig dat Falcon hoogwerkers vandaag de dag bekend zijn en worden gerespecteerd vanwege hun unieke eigenschappen en worden gezien als uitzonderlijk productieve tools voor onderhoudswerkzaamheden over de hele wereld.”

De Falcon Spider-lift is ontwikkeld door de twee Falck Schmidt-broers in de jaren ’70, terwijl ze probeerden een oplossing te vinden voor een lichtgewicht hoogwerker met stempels die nog steeds door een enkele deuropening paste. Met behulp van modellering bedachten ze het concept van de spinnen-poot tijdens een vakantie. Toen ze weer aan het werk waren, hebben ze het idee omgezet in een prototype, waarbij de naam van de spinhoogwerker afkomstig was van hoe de machine eruitzag wanneer deze op stempels werd geplaatst. In de loop van de jaren zijn meer dan 1.000 Falcon-spinhoogwerkers geleverd.

Senior managers en aandeelhouders Finn Schlitterlau (L) en Thyge Mikkelse

Het oorspronkelijke bedrijf stond in 2004 voor een paar uitdagingen en werd in 2005 overgenomen door de eigenaar van de Denka-lift, VT Holding, die beide bedrijven samenvoegde in WorldLift Industries. Rond 2008 werd WorldLift overgedragen aan Skako, onderdeel van VT-betonapparatuur en hernoemd tot Skako Lift. Skako werd vervolgens naar de Deense aandelenmarkt gebracht.

In 2011 voerden WorldLift managing director, Finn Schlitterlau, en financieel directeur, Thyge Mikkelsen, een management buy out uit over het Falcon-deel van Skako (Rothlehner nam het Denka-onderdeel over) en gaf het bedrijf de naam TCA Lift for Tall Compact Aerial Lift. De verhuizing bracht het bedrijf zeven jaar van stabiliteit en groei, totdat afgelopen juli de twee eigenaren besloten dat er meer moet worden geïnvesteerd om het bedrijf naar het volgende niveau te brengen. Dus verkochten ze een belang van 65 procent aan private equity-investeerder Generationsskifte Invest, die graag wilde investeren in de opbouw van het bedrijf op de middellange tot lange termijn.

Voorzitter Jens Heimburger – die ook de oprichter is van Generationsskifte Invest – zei: “De naamswijziging en het sterke profiel onderstrepen het belang van communicatie bij het realiseren van groei. Falcon Lift is altijd een technologisch leider in de sector geweest. We stimuleren nu onze communicatie om de wereld duidelijk te maken wie Falcon is. Dit zal ons helpen te slagen in ons doel om marktleider te worden.”

Overig nieuws