Cramo kondigt omzetstijging aan

Cramo Logo

Het in Finland gevestigde verhuurbedrijf Cramo heeft een halfjaarlijkse omzet aangekondigd van € 364,3 miljoen, een stijging van 6,9% op jaarbasis.

In lokale valuta stegen de inkomsten van Cramo met 10,3%. De gerapporteerde halfjaarperiode liep van 1 januari tot 30 juni. De winst vóór rente, belastingen en amortisatie (EBITA) bedroeg € 52,4 miljoen voor het bedrijf, een marge van 14,4%.

Cramo is gespecialiseerd in verhuur van materieel en modulaire ruimte, en de materieelverhuur kende een autonome omzetgroei van 7,8%, terwijl het modulaire ruimtesegment een groei van 15,7% realiseerde. Tijdens de periode van zes maanden voltooide Cramo de acquisitie van het Duitse logistieke bedrijf KBS Infra, terwijl het ook instemde met de overname van het in Zweden gevestigde NMG, een deal die naar verwachting eind 2018 zal zijn afgerond.

Cramo CEO Leif Gustafsson

Leif Gustafsson, CEO van Cramo, zei: “De marktomgeving is solide gebleven in beide divisies, en was met name gunstig in de modulaire ruimtevaartsector en in diverse Oost- en Centraal-Europese landen op het gebied van verhuur van materieel.  Het goede resultaat in het eerste halfjaar voor de Equipment Rental-divisie werd opnieuw aangedreven door het Scandinavische segment. Ondanks de geleidelijke groeivertraging in de nieuwe woningbouwmarkt in de regio Stockholm, stegen de verkopen in Zweden met 9,3% in lokale valuta, ondersteund door grote lopende bouwprojecten in de industrie.”

Gustafsson voegde eraan toe dat Duitsland en Finland niet aan hun doelstellingen voldeden, met bescheiden verkoopprestaties die een negatieve invloed hadden op de algemene resultaten van het bedrijf. Hij zei dat er acties zouden worden ondernomen.

De CEO zegt verder: “Volgens de huidige marktvooruitzichten voor materieelverhuur verwacht ik voor het tweede deel van het jaar een stabiliserende groei. De landspecifieke verschillen in de huurmarkt zijn echter groot; een groeivertraging wordt verwacht voor Zweden en Finland, gecompenseerd door een sterke groei in de Oost-Europese landen. De vooruitzichten voor de modulaire ruimtemarkt blijven positief. “

Overig nieuws