VR veiligheidssimulator voor ALS

De trainingsafdeling van Riwal UK, ALS Safety, heeft een nieuwe virtual reality werkplatform-trainingssimulator ontvangen.

De simulator, ontwikkeld door Serious Labs uit Canada, combineert een schaarhoogwerker en hoogwerkerhellingmodules voor het trainen van machinisten. ALS biedt nu Virtual Reality-trainingen voor hoogwerkers aan klanten in het VK, naast de IPAF-, PASMA-, CSCS-cursussen en andere trainingen.

De simulator heeft 18 trainingsmodules en 16 hoogwerkermodules met scenario’s die vlak en ruw terrein omvatten. Gedetailleerde feedback wordt gegeven over de prestaties van de operator, die zwakheid en sterke punten vertoont.

ALS managing director Darren Verschuren zei: “De kwaliteit van de VR-simulaties is indrukwekkend en het operationele detail, in termen van hoe een hoogwerker beweegt en zich gedraagt, is zeer realistisch. ALS Safety wil graag voorop blijven lopen op het gebied van trainingstechnologie voor de toegangsindustrie, en deze innovatie zal ons daarbij helpen, zowel in termen van het bevorderen van werken op hoogte als veiligheid en productiviteit. VR voegt spannende nieuwe opties toe aan de training die we kunnen aanbieden en genereert nu al veel belangstelling van onze klanten. Daarom denken we dat VR een sterke toekomst heeft in hoogwerkertrainingen.”

Overig nieuws