Groenwerker komt om bij ongeluk met hoogwerker

ValentijnValentijn

Een 54-jarige man uit Tubbergen is omgekomen tijdens onderhoud aan de bomen op het terrein van voormalig klooster Het Stift in Weerselo. Het slachtoffer was vanuit een hoogwerker aan het werk, toen hij zich met de hoogwerker wilde verplaatsen. De hoogwerker kwam met een voorwiel in een gat terecht van een oude put waardoor het slachtoffer uit de bak werd geslingerd.

De hoogwerker was tijdens het rijden uitgeschoven en de man bevond zich tijdens het ongeval op hoogte van ongeveer vijf meter. Het oude putgat waar de hoogwerker in vast kwam te zitten, bevond zich onder een gazon. Een trieste samenloop van omstandigheden, zo noemt Henk Abels het ongeluk. Abels is manager bedrijfsvoering bij het Soweco, het bedrijf waar het slachtoffer werkzaam was.

Geen valbeveiliging

Volgens Abels had het slachtoffer alle benodigde certificaten en tevens was de machine gecertificeerd. De man droeg geen valbeveiliging ten tijde van het ongeluk, maar dat is volgens Abels bij dit werk niet verplicht. Wel is het wel of niet dragen van beveiliging in hoogwerkers momenteel onderwerp van discussie bij Soweco.


Bron: Boomzorg.nl

Overig nieuws