Kiloutou neemt Duitse M + S over

Kantoor en schoolKantoor en school

De Franse internationale verhuurgroep Kiloutou heeft het Duitse verhuurbedrijf M + S Arbeitsbühnen overgenomen van eigenaar Frank Schniedermeier.

M + S is gevestigd in de buurt van Paderborn in Noord-Rijnland-Westfalen, waar het opereert vanuit een nieuwe faciliteit met veel ruimte voor verdere uitbreiding. Het bedrijf is lid van de System Lift-associatie van onafhankelijke verhuurbedrijven, heeft 11 medewerkers in dienst en heeft een vloot van 110 hoogwerkers, verreikers en aanhangwagenkranen.

De verhuizing maakt deel uit van de voortdurende expansie van Kiloutou in Duitsland, die in 2016 begon met de overname van Starlift in Hamburg, gevolgd door de aankoop van de in Baden-Württemberg gevestigde Butsch-Meier-groep in mei 2018 en Keulen-gebaseerde GL-Rental in juli 2018.

M + S en het managementteam zullen de komende maanden worden geïntegreerd in de Duitse activiteiten van Kiloutou.

Olivier Colleau, Managing Director van Kiloutou, zei: “Deze acquisitie past perfect in onze expansiestrategie in Duitsland, waarmee we in het bijzonder onze aanwezigheid in nieuwe regio’s met een hoog potentieel willen uitbreiden. Het bevestigt opnieuw ons vermogen om regionale spelers van hoge kwaliteit aan te trekken voor ons ontwikkelingsproject, met deze aanpak hopen we in de nabije toekomst het merendeel van Duitsland te kunnen dekken via verdere overnames. Ik verwelkom de 11 medewerkers van M + S in de Kiloutou-groep van harte.”

Frank Schniedermeier voegde toe: “We zijn verheugd over de overname van ons bedrijf door Kiloutou, waardoor ons bedrijf kan toetreden tot een snelgroeiende groep. We zullen onze aanwezigheid in de regio blijven uitbreiden en de ontwikkeling van onze dochteronderneming stimuleren, we zullen profiteren van nieuwe investeringen in een breder scala aan hoogwerkers.”

Overig nieuws