Recordgroei Palfinger zet door

Palfinger

De Palfinger Group in Oostenrijk heeft zijn sterke groeipad in de eerste helft van 2019 voortgezet.

De fabrikant realiseerde dubbele cijfers in omzet en inkomsten. De omzet bedroeg € 893,4 miljoen (US $ 996 miljoen), een stijging van 11,4 procent ten opzichte van € 801,9 miljoen ($ 894 miljoen) in de eerste helft van 2018. De winst voor rente en belastingen (EBITDA) steeg met 17,0% tot € 120,1 miljoen ($ 134 miljoen). De EBITDA-marge bedroeg 13,4% tegen 12,8% in de eerste helft van 2018.

Global Palfinger Organisation

Begin 2019 werd een nieuwe organisatiestructuur geïmplementeerd. De Global Palfinger Organisation (GPO) consolideert zijn wereldwijde structuren en bevordert samenwerking tussen bedrijfsonderdelen, zei Palfinger. Dit maakt het mogelijk om synergieën te realiseren en efficiencyverbeteringen te implementeren, legde het bedrijf uit.

Andreas Klauser, CEO van Palfinger, zei over de resultaten: “In de landen waren de inkomende orders op een goed niveau en werkten onze productiefaciliteiten op volledige capaciteitsbenutting. Onze nieuwe GPO-structuur is goed ingeburgerd. Het helpt ons om snel en efficiënt te handelen. Dit is al merkbaar in onze resultaten. In het segment Sea hebben we het herstructureringsproces grotendeels kunnen voltooien. Tegelijkertijd begon de markt zich te herstellen en hebben we steeds meer orders gegenereerd. We zullen de integratie van dit segment in de GPO-structuur intensiveren.”

Voor de toekomst blijft 2019 als geheel positief en het bedrijf zei dat het een nieuw recordjaar verwacht: het management rekent met een toename van de omzet tot € 1,7 miljard en een EBIT-marge van 9%.

Overig nieuws