Nieuwe CEO voor Manitex

ValentijnValentijn

Manitex International heeft Steve Filipov aangesteld als chief executive officer en directeur, waarbij voormalig CEO David Langevin de functie van uitvoerend voorzitter heeft behouden. De wijzigingen gaan in op 1 september.

Filipov, die na een lange carrière bij Terex Corp naar Manitex komt, zei dat zijn belangrijkste doelstelling was om “de transformatie van de PM business naar een efficiënte en wereldklasse operatie te versnellen”.

De nieuwe CEO begon zijn Terex-carrière in 1993 als zijn jongste internationale manager en bekleedde daarna tal van senior management- en uitvoerende functies. Onlangs was hij president van Terex Cranes vanaf 2016 tot de verkoop van Demag Mobile Cranes aan Tadano eind juli 2019.

Manitex is gevestigd in de VS, maar is wereldwijd actief. De merken zijn onder andere Manitex, PM, Badger, Little Giant, Oil & Steel, Manitex Valla en Manitex Sabre.

“Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om met het team hier bij Manitex International te werken,” zei Filipov. “Het is onze belangrijkste doelstelling om de transformatie van de PM-business naar een efficiënte en wereldklasse operatie te versnellen, met toonaangevende wereldwijde productie- en distributiemogelijkheden.

“Ik geloof dat mijn substantiële internationale ervaring in de kraanindustrie een waardevol bezit zal zijn bij de ontwikkeling van de PM-business. Ik ken het team van Manitex International al vele jaren en ik heb er alle vertrouwen in dat we kunnen voortbouwen op hun substantiële vooruitgang en vanaf het begin kunnen samenwerken aan de succesvolle uitvoering van onze bedrijfsdoelstellingen.

Langevin, sinds 2006 CEO en voorzitter van Manitex, blijft bij het bedrijf als uitvoerend voorzitter. Hij blijft fulltime betrokken, gericht op strategische planning, bedrijfsfinanciering en relaties met strategische en investeringspartners.

Filipov zei dat hij een persoonlijke investering in aandelen Manitex zou doen “om mijn economische belangen beter af te stemmen op die van andere aandeelhouders van Manitex.”

Overig nieuws