Groei voor Haulotte ondanks uitdagende markt

Kantoor en schoolKantoor en school

Haulotte heeft een geconsolideerde omzet van € 135,3 miljoen ($ 149,3 miljoen) aangekondigd in het derde kwartaal van 2019, een stijging van 4% in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

Het bedrijf zei dat de omzetstijging werd gerealiseerd ondanks de ongunstige markt. De periode van negen maanden eindigend op september 2019, zag een omzet van € 477,9 miljoen ($ 527,3 miljoen), vergeleken met € 413,9 miljoen ($ 456,7 miljoen) in de eerste drie kwartalen vorig jaar, wat een stijging van bijna 14% betekent. “In een Europese markt die nu daalt ten opzichte van vorig jaar, vertraagt ​​de omzet van de groep maar blijft deze eind september met 13% stijgen, aangedreven door de meerderheid van de landen,” zei het bedrijf.

In Azië-Pacific steeg de groep met 18% tot nu toe, nog steeds aangedreven door de omzet in China en Australië. Latijns-Amerika behaalde een goed derde kwartaal, waardoor Haulotte eind september een groei van 9% kon boeken, waarbij Brazilië het momentum uit de eerste helft van het jaar voortzette. In Noord-Amerika rapporteerde Haulotte een omzetgroei van 17%, voornamelijk als gevolg van steigeractiviteit.

De apparatuurverkoop van de groep steeg met 14%. Dienstenactiviteit groeide met 5%, terwijl het verhuurbedrijf met 25% groeide. Gericht op de toekomst, zei het bedrijf: “Met een steeds onzekere wereldwijde economische context die grote marktspelers ertoe aanzet om een ​​afwachtende houding aan te nemen, is het onwaarschijnlijk dat Haulotte haar jaarlijkse doelstellingen voor 2019 zal bereiken.”

Overig nieuws