Nigeriaanse partnerovereenkomst voor Mammoet

Mammoet’s MTC 15 kraan

Het Nigeriaanse bedrijf Lagos Deep Offshore Logistic Base (LADOL), de grootste offshore-rig en scheepsreparatiebasis van West-Afrika, is een strategisch partnerschap aangegaan met Mammoet, gericht op uitbreiding van haar projectladingbehandeling en logistieke mogelijkheden voor offshore olie & gasexploratie- en productiebedrijven die in de regio actief zijn.

LADOL zal een beroep doen op de kraanvloot van Mammoet en projectbeheerservices om haar klanten een breder scala aan diensten te bieden, terwijl Mammoet LADOL een van zijn 600 ton MTC 15 terminal kranen zal leveren, die laadcapaciteit biedt gelijk aan een 1200 ton rupskraan.

De MTC 15 is ideaal voor het laden en lossen van schepen motoren en andere projectlading. De kraan wordt later deze maand geïnstalleerd en wordt de grootste walkraan in zijn soort in de regio. Naast de MTC 15 zal Mammoet ook een 250 tons rupskraan in de fabriek baseren om de kadeactiviteiten van LADOL te ondersteunen.

Harmen Tiddens, algemeen directeur van Mammoet West-Afrika, zei: “We zijn vereerd en verheugd om samen te werken met LADOL, omdat we samen meer waarde kunnen bieden aan onze gezamenlijke klanten. Elk bedrijf met een project dat verzending of behandeling van projectlading in, van of naar Nigeria vereist, heeft nu een snelle, betrouwbare en kosteneffectieve optie in Lagos.”

Jide Jadesimi, directeur van LADOL voor bedrijfsontwikkeling, voegde eraan toe: “De totstandkoming van een langdurige relatie tussen Mammoet en LADOL is een uiterst opwindende en belangrijke ontwikkeling. Dit zal de lokale capaciteit enorm vergroten, waardoor de algemene fabricage en complexe bouwopdrachten worden aangetrokken waar vraag naar is, niet alleen in Nigeria maar in de hele regio. ”

Overig nieuws