Genie onthult nieuwe telescoophoogwerker

Kantoor en schoolKantoor en school

Genie onthult een nieuwe 18 meter telescoophoogwerker later vandaag op de ARA-show in Orlando.

De nieuwe hoogwerker heeft een tweedelige giek en een knikarm van 1,8 meter en een platformcapaciteit van 300kg, biedt een werkhoogte van 20,5 meter en een reikwijdte van 12,3 meter. Het totale transportgewicht is slechts 7.550 kg in vergelijking met de zwaardere S-65XC die 11.400 kg weegt.

De aandrijving komt van een 24 pk Kubota Tier 4F / Stage V-conforme diesel, die alle vier wielen aandrijft, met Genie’s actieve oscillerende assen en ruw terrein, met schuim gevulde, banden. Het Genie Lift Guard en Contact Alarm anti-beknellingssysteem is standaard, net als het Genie Lift Connect telematicasysteem.

Een digitaal LCD-scherm bij de grondbediening biedt realtime gegevens en probleemoplossing, terwijl de machine volledig compatibel is met de Genie Tech Pro Link-diagnosetool. De machine voldoet aan wereldwijde normen, waardoor een enkel model snel en gemakkelijk kan worden aangepast voor verkoop in Noord-Amerika, Europa en Australië.

Productmanager Sean Larin zei: “Deze nieuwe toevoeging aan de Genie-boomlijn biedt verhuurbedrijven de mogelijkheid om hun huurrendement op geïnvesteerd kapitaal te verhogen door hun vloten te voorzien van een verscheidenheid aan Genie telescoophoogwerkers. Binnen een huurvloot is het Genie S-60 J-model een aanvulling op het populaire Genie S-65 XC-model, dat zeer geschikt is voor zwaar werk, zoals commerciële bouw, constructie, elektriciteit en sanitair, evenals speciale toepassingen.”

Overig nieuws