Omzet United blijft gelijk

United Rentals Logo

United Rentals heeft de resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt, met een omzet die ongeveer gelijk is aan die van vorig jaar.

De totale inkomsten waren 2,12 miljard dollar, 0,4 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2019, maar de huurinkomsten daalden met 0,7 procent tot 1,78 miljard dollar. Huuropbrengsten, bezettingsgraad en tarieven lagen consistent boven het niveau van 2019 tot ongeveer 13 of 14 maart, toen ze met ongeveer 15 procent daalden voordat ze stabiliseerden in april. De winst voor belasting over het kwartaal was 2,5 procent hoger op $ 226 miljoen. De investeringsuitgaven voor het kwartaal waren 19 procent lager op $ 208 miljoen.

Chief executive Matthew Flannery zei: “Ik ben ongelooflijk trots op de manier waarop ons team heeft gereageerd op de Covid-19-crisis en ik wil hen bedanken voor hun buitengewone inspanningen tijdens deze uitdagende periode. Onze hoogste prioriteit is het waarborgen van de veiligheid van onze medewerkers en klanten op onze werkplekken en op werklocaties. De wijzigingen die we hebben aangebracht in onze operationele protocollen, behouden ons vermogen om aan de behoeften van duizenden gemeenschappen te voldoen, terwijl we de kritieke capaciteit behouden in afwachting van de terugkeer van de vraag op de eindmarkt.”

“We bevinden ons in de sterkste positie in onze geschiedenis om op deze crisis te reageren en ons voor te bereiden op het komende herstel. Dit omvat de sterkte van onze balans en cashflow, omdat we gefocust blijven op gedisciplineerde kapitaalallocatie en kostenbeheer. We verwachten dat onze vrije kasstroom in 2020 aanzienlijk positief zal blijven, zelfs in onze worstcasescenario’s.”

Overig nieuws