Schotse verhuurders uiten frustratie

In een brief aan de Schotse regering heeft de Scottish Plant Owner Association (SPOA) haar frustratie geuit over het feit dat de bouwlocaties in Schotland gesloten blijven terwijl de sites in de rest van het VK weer beginnen te openen.

Paul McCormack, lid van het uitvoerend comité van SPOA en algemeen directeur van Blackwood Plant Hire, schreef de brief namens de 250 leden van de vereniging.

Hij zei: “We maken momenteel ongekende tijden door met de pandemie van het coronavirus en zijn van mening dat de afwijkende boodschap van de Schotse regering over de bouwsector in vergelijking met de rest van het VK in heel Schotland frustratie veroorzaakt.”

McCormack haalde het feit aan dat Taylor Wimpey en Persimmon Homes op vrijdag 24 april aankondigden dat ze de bouwplaatsen de volgende week opnieuw zouden starten, maar niet in Schotland totdat ze akkoord van de Schotse regering hadden. In de brief werd erop gewezen dat de Britse regering en de Construction Leadership Council richtlijnen hebben gepubliceerd over hoe veilig ter plaatse te werken.

“Als bouwsites opnieuw kunnen starten op basis van die richtlijnen, kunnen we allemaal weer aan het werk gaan en geld terug in de economie steken en de zelfstandigen in staat stellen hun families te steunen”, aldus McCormack.

Hij voegde eraan toe dat die zelfstandigen nog geen betalingen van de overheid ontvangen, in tegenstelling tot werknemers die in dienst blijven onder de verlofregeling.

Vanwege de ongelijkheid tussen Schotland en het VK, zei de brief ook dat de SPOA-leden in een lastige positie worden gebracht omdat ze depots in Schotland moeten heropenen om projecten in Engeland te ondersteunen en die klanten te behouden, ook al rechtvaardigt de bezettingsgraad de heropening niet.

Overig nieuws