Ideal Crane wordt Niftylift dealer

Ideal Crane Rental uit Madison, Wisconsin, is de nieuwste Niftylift-dealer in Noord-Amerika geworden.

Zakelijk directeur Kristin Chose zei: “We hadden al een tijdje aan Niftylift gedacht en besloten dit jaar de ARA-show van dichtbij te bekijken en spraken met hun sales vice-president Jon Hedlund. Alle grote fabrikanten van hoogwerkers presenteerden zich op de beurs, dus het was nuttig om alle merken tegelijkertijd op één plek te vergelijken. Nadat we samen met Jon de Nifty-lijn hadden bekeken, besloten we distributeur te worden en ook Niftylift aan onze verhuurvloot toe te voegen. ”

Het bedrijf is begonnen met de 50ft SD50 (SD170) Self Drive semi-zelfrijdende knikarmhoogwerker met bio-energie power pack, vierwielaandrijving, 227 kg platformcapaciteit en 8,6 meter reikwijdte. In de VS kan de unit ook achter een standaard pick-up worden gesleept, aangezien hij slechts 2.750 kg weegt.

“De SD50’s die we hebben gekocht, zijn bi-energie, zodat ze op hun verbrandingsmotor of op hun batterijen kunnen werken”, voegde Chose toe. “Dat optimaliseert het gebruik omdat ze zowel binnen als buiten kunnen werken. De bi-energie verbetert ook de duurzaamheid. We vonden ook dat de volledige hydraulische bedieningselementen gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden zijn. We verwachten dat het klanten zal aanspreken voor verschillende toepassingen, van boomverzorging, schilderen en onderhoud van gebouwen tot onderhoud van buitenverlichting, installatie van goten, restauratie van gebouwen en meer.”

Ideal Crane Rental heeft een verhuurvloot met onder meer torenkranen, hoogwerkers, schaarhoogwerkers, verreikers en vorkheftrucks. Naast het hoofdkantoor in Madison opereert het bedrijf vanuit locaties in Milwaukee, Oshkosh, La Crosse, Green Bay en Tomahawk, Wisconsin.

Overig nieuws