Eerste Dingli hoogwerkers komen aan in Italië

Kantoor en schoolKantoor en school

De eerste zes Italiaans ontworpen Dingli hoogwerkers voor de Europese markt zijn verscheept van de fabriek van het bedrijf in China naar de Magni-fabriek in Noord-Italië.

Voor het eerst gezien als prototypes eind 2016, is een versie van deze machines al geruime tijd in China verkocht, waarbij het bedrijf eerder dit jaar volledig elektrische versies onthulde. De lijn bestaat nu uit zeven dieselaangedreven Rough Terrain-knikarmhoogwerkers met zeven puur elektrische versies.

De eerste zes naar Italië verscheepte modellen omvatten vier telescoophoogwerkers – de 75ft BT24RT met 24,8 meter werkhoogte, de 80ft BT26RT met 26,3 meter werkhoogte, de 88ft BT28RT met 28,6 meter werkhoogte en de 93ft BT 30RT met een werkhoogte van 30,3 meter – samen met twee 74ft BA24RT met 24,3 meter werkhoogte, en de 86ft BA28RT met 28,1 meter werkhoogte.

Alle machines zijn gespoten in de kleurstelling ‘Magni Red’ en beschikken over de meeste van dezelfde componenten dankzij de modulaire ontwerpbenadering, assen voor zware lasten en een platformcapaciteit van 454 kg, vierwielaandrijving en stuur- en pendelassen.

De zes machines zullen in eerste instantie worden gebruikt voor demonstraties, een aspect van het ontwerp dat met deze zending werd getest, was de mogelijkheid om ze allemaal in standaard gesloten containers te verzenden. Hierbij werden wel speciale transportwielen gemonteerd, maar alles werkte precies zoals gepland, ook ging de BT30RT probleemloos de containers in.

Dingli verwierf begin 2016 een belang van 20 procent in Magni Telehandlers en kort daarna werd het Dingli European R&D Center, gevestigd in de Magni-fabriek, opgericht. Zes maanden later volgden de eerste machines van de tekentafel voor een show op de Bauma China in november van dat jaar.

Overig nieuws