Herc inkomsten dalen met 10%

ComputerComputer

Het Amerikaanse verhuurbedrijf Herc Rentals zag zijn huurinkomsten met iets meer dan 10% dalen in de eerste negen maanden van 2020, inclusief een daling van 12,5% in het derde kwartaal als gevolg van de Covid-19-pandemie.

De huuropbrengsten voor het derde kwartaal bedroegen $ 402,3 miljoen, vergeleken met $ 459,6 miljoen in het derde kwartaal van 2019, terwijl de aangepaste EBITDA met 6,1% daalde tot $ 196,7 miljoen als gevolg van lagere volumes en prijzen.

In de eerste negen maanden van het jaar daalden de huurinkomsten met 10,3% tot $ 1,116 miljard, met een aangepaste EBITDA van $ 493,7 miljoen, een daling van 6,2% ten opzichte van 2019. De bruto-vlootinvesteringen voor de eerste negen maanden bedroegen $ 273,2 miljoen, aanzienlijk lager dan de $ 506,7 miljoen die in dezelfde periode van het voorgaande jaar werd uitgegeven.

Larry Silber, President en CEO van Herc, zei: “Het volume verbeterde opeenvolgend gedurende het derde kwartaal, aangezien veel van onze markten gestaag herstelden van de impact van Covid-19 en de normale seizoensinvloeden terugkeerden naar het bedrijf. We bleven de gecorrigeerde EBITDA-marge verbeteren, aangezien onze initiatieven op het gebied van operationele efficiëntie en kostenbeheersing de kosten in het derde kwartaal verminderden in vergelijking met het voorgaande jaar.”

“Ondanks de uitdagende zakelijke omgeving, bleef onze diversificatiestrategie voor klanten en industrieën de veerkracht van ons bedrijfsmodel aantonen.”

Vooruitkijkend heeft Herc zijn EBITDA-verwachting naar boven bijgesteld tot een bereik van $ 655 tot $ 675 miljoen voor het volledige jaar, van het eerder gepubliceerde bereik van $ 625-650 miljoen.

Silber zei: “We schatten momenteel dat de verhuurde vloot in het vierde kwartaal waarschijnlijk met ongeveer 4 tot 6% zal afnemen en dat de huurinkomsten op jaarbasis met ongeveer 6 tot 8% zullen dalen. De aangepaste EBITDA-marge voor het vierde kwartaal en het volledige jaar zou moeten verbeteren ten opzichte van de vergelijkbare perioden van voorgaande jaren. Met een verminderde leverage en ruime liquiditeit zijn we goed gepositioneerd voor 2021.”

Overig nieuws