Positief derde kwartaal Manitowoc

ComputerComputer

De in de VS gevestigde kraangroep Manitowoc heeft een relatief positief herstel in het derde kwartaal gemeld.

Vanaf de negen maanden tot eind september waren de totale inkomsten 26 procent lager dan in 2019, namelijk $ 1,01 miljard. Tegelijkertijd boekte het bedrijf een verlies vóór belastingen van $ 11,3 miljoen, vergeleken met een winst van $ 47,6 miljoen vorig jaar.

Op weg naar het derde kwartaal waren de inkomsten slechts 20,6 procent lager dan vorig jaar op $ 355,6 miljoen, maar de orderontvangst in het kwartaal was 10,5 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar met $ 389,9 miljoen. De orderportefeuille eind september bedroeg $ 464,8 miljoen – ongeveer evenveel als deze tijd een jaar geleden. De winst vóór belastingen bedroeg $ 6,6 miljoen, een daling van 69 procent ten opzichte van vorig jaar.

Chief executive Aaron Ravenscroft zei: “Onze resultaten over het derde kwartaal werden aangevoerd door sterkere orders dan verwacht. We blijven onze kosten en productieschema’s strak beheren, en ik was erg tevreden over onze operationele uitvoering en het genereren van cash in de periode. Ik bedank ons ​​team voor hun buitengewone inspanningen om de tegenwind als gevolg van Covid-19 te blijven beheersen en tegelijkertijd onze financiële verwachtingen te overtreffen. “

Overig nieuws