Nieuwe 25 meter Multitel

Multitel Pagliero heeft de eerste unit in zijn nieuwe MJ-serie gelanceerd met de 25 meter lange MJE 250 autohoogwerker.

De MJE 250 heeft een uit vijf secties bestaande telescopische aluminium giek met daarop een scharnierende jib. Hij is beschikbaar op een Iveco Daily 35S14H-, Mercedes Sprinter 311-314- of Isuzu M21-chassis, allemaal met Euro 6 D-diesel met lage emissie. Het stabilisatie- en nivelleersysteem bestaat uit vier gelijke balk en kriksteunen, met automatische volledig variabele afstelling.

De platformcapaciteit is 250 kg, terwijl de maximale reikwijdte 14 meter over de zijkant en 17 meter over de achterkant is, beide met 100 kg in de bak.

De opstelling van de variabele stempel maakt deel uit van het MUSA-systeem (Multitel-Self-Adapting outreach), waarbij de reikwijdte wordt berekend op basis van de verlenging van de stempel, gewicht in de kooi en de giekconfiguratie met een nieuwe variabele chassishelling, dat toelaat dat de machine tot drie graden uit het niveau kan werken met het systeem dat zich aanpast aan de werkelijke chassishoek.

De giek is gemaakt van aluminiumlegeringen met een hoge weerstand in een enkele extrusie zonder lassen en kan tot 3,5 meter onder het maaiveld reiken met een uitgeschoven giek.

De MJE 250 is ook standaard uitgerust met een subframe van aluminiumlegering, automatische instelling van de stempels met één knop en automatische terugkeer naar de transportpositie, terwijl een volledige telematicapakket beschikbaar is met GPS, machinestatusweergave, parameterinstelling en diagnose op afstand.

Overig nieuws