Haulotte hoogwerkers voor ruimtestation China

Een aantal hoogwerkers van Haulotte is gebruikt in het Wenchang Space Launch Center in de provincie Hainan, China, om te helpen bij de montage en het testen van een ruimtestationcapsule.

Twee Star 10 verticale mast units met een reikwijdte van 3 m jib en een 15 m HA15 IP elektrische scharnierende giek werden gebruikt door wetenschappers en technici om toegang te krijgen tot alle delen van de 22,5 ton zware Tianhe-kerncapsule.

Bestaande uit een verbindingsgedeelte, een gedeelte voor levensondersteuning en controle en een gedeelte voor hulpbronnen meet de Tianhe, wat ‘Harmony of Heavens’ betekent, 16,6 m lang en 4,2 m in diameter.

Tim Mo, marketingmanager bij Haulotte China, zei: “We zijn verheugd deel uit te maken van dit historische project, dat de prestaties en betrouwbaarheid van onze apparatuur benadrukt.”

De Tianhe werd op 29 april met succes in een baan om de aarde gebracht, 400 km boven het aardoppervlak. Volgens de China National Space Administration is de Tianhe een belangrijk onderdeel van het nieuwe Tiangong (Heavenly Palace) ruimtestation.

Terwijl het ruimtestation nog in aanbouw is, zal het na voltooiing in 2022 een van de “grootste en meest geavanceerde ruimtevaartfaciliteiten” worden die in gebruik zijn.

Bekijk hieronder de video:

Overig nieuws