Nieuwe Rhinox voor Vrolijk

Het Nederlandse bouwbedrijf Jos Vrolijk is begonnen met het in ontvangst nemen van vier 35ft Rhinox RX12CS telescoophoogwerkers op rupsbanden.

De RX12CS biedt een werkhoogte van 12,6 meter en een reikwijdte van 8,4 meter met een platformvermogen van 330 kg en 360 graden continu zwenken. Met een gewicht van 5.500 kg heeft hij een totale transportbreedte van twee meter en een totale lengte van bijna zes meter. Het vermogen komt van een Stage V Kubota-diesel, die rijsnelheden van 1,1 tot 2,8 km / u biedt.

Kenmerken zijn o.a. een platform van 1,8 meter bij 800 mm met een platformrotatie van 180 graden, een secundair beveiligingssysteem en een achthoekige giek in drie delen voor zwaar gebruik met alle elektrische bedrading en hydraulische slangen naar het platform intern geleid. Hij kan rijden / werken op zijhellingen tot vijf graden, terwijl optionele functies zijn onder meer niet-markerende rupsbanden, voeding naar het platform en extra led-verlichting.

In januari onderging de RX12CS een intensief testregime, tijdens de verwerking van de CE- en TÜV-typegoedkeuring. Het werd officieel gelanceerd in maart met al 12 verkochte exemplaren, en het bedrijf heeft tot op heden in totaal 25 exemplaren geleverd.

Rhinox is in 2020 opgericht door Gert-Jan Verhoef en Matthijs van der Ham, de oprichter van zeefabrikant Palfinger Boats. Hij werkte bijna 10 jaar bij het bedrijf en was in 2019 directeur van zowel Palfinger Boats als Palfinger Marine Nederland. Een jaar na het verlaten van het bedrijf richtte hij samen met Verhoef, gespecialiseerd in bedrijfsboekhouding, analyses en investeringen, Rhinox op.

Verhoef zei: “Matthijs en ik zijn een goede combinatie. Matthijs komt uit de maakindustrie en vanuit mijn achtergrond kunnen we datagedreven en analytisch werken. Best in class zijn, dat is ons doel. Dat is ambitieus, maar we hebben een uniek product. Onze machines zijn compact maar hebben een groot assortiment.”

Van der Ham vult aan: “We hebben een innovatief product met een kwalitatief hoogstaand karakter, en vanuit de ervaring is er genoeg slagkracht om er iets groots van te maken. De internationale ervaring zorgt er ook voor dat er binnen het bedrijf veel ambitie is. We kijken ver vooruit: de stip aan de horizon is dat we een wereldwijde OEM worden.”

Overig nieuws