EquipmentShare gaat voor telematica-oplossing

Het Amerikaanse verhuurbedrijf EquipmentShare heeft een financieringsronde van $ 230 miljoen afgerond om de lancering van zijn nieuwe T3-telematica-vlootbeheeroplossing te ondersteunen, terwijl het bedrijf ook zijn nationale aanwezigheid uitbreidt.

De financiering wordt geleid door investeringsmaatschappijen Tiger Global Management, The Spruce House Partnership en RedBird Capital Partners, met aanvullende deelname van investeringsmaatschappij Tru Arrow Partners en bestaande investeerders Romulus, Insight Partners en Anchorage Capital. Groep.

T3 is een telematica-oplossing voor machines, voertuigen en verhuur van zwaar materieel, die machinegegevens bewaakt en verzamelt, waaronder brandstofniveau, bedrijfstijd en uitvaltijd. Gegevens worden aan wagenparkbeheerders geleverd via een dashboard dat toegankelijk is via desktop of tablet, of via mobiele telefoon met de Link-app, en het systeem is ook merkonafhankelijk, ontworpen om te werken met elk OEM, merk of model. EquipmentShare beschrijft T3 als “een uitgebreide oplossing voor bouwtechnologie die de drie verticale aspecten van bouwproductiviteit digitaliseert en verbindt: activa, mensen en materialen.”

EquipmentShare President en mede-oprichter Willy Schlacks zei: “We zijn onze nieuwe en bestaande investeerders dankbaar voor hun deelname aan deze reis om connectiviteit voor de bouwsector te bouwen.” Ben Stein, mede-oprichter van Spruce House Partnership, zei dat EquipmentShare “software en oplossingen bouwde om de hele bouwsector veiliger, efficiĆ«nter en productiever te maken”.

Ondertussen zal de volgende ontwikkelingsfase van EquipmentShare worden ondersteund door de benoeming van Trevor Schauenberg als Chief Financial Officer (CFO). Schauenberg heeft het bedrijf de afgelopen 10 maanden gediend als Executive Operating Partner en bestuurslid en heeft 28 jaar leidinggevende ervaring bij General Electric Company (GE) in operationeel, strategisch en financieel leiderschap.

CEO en mede-oprichter van EquipmentShare Jabbok Schlacks zei. “Het was een natuurlijke ontwikkeling om Trevor te benoemen tot CFO en we kijken ernaar uit om op dit momentum voort te bouwen.”

EquipmentShare is van plan om zijn voetafdruk in de VS in 2021 aanzienlijk te vergroten om zijn totale aanwezigheid uit te breiden tot meer dan 100 verhuur-, winkel- en servicelocaties, en neemt momenteel ongeveer 100 werknemers per maand aan om de uitbreiding te ondersteunen.

Overig nieuws