Elektrische telescopen van Zoomlion

Zoomlion heeft twee volledig elektrische telescoophoogwerkers onthuld, de 74ft ZT22JE en 88ft ZT26JE.

Beide modellen zijn voorzien van een korte parallellogram-stijgbuis, die een doorrijhoogte van 4,5 meter biedt, met daarboven een driedelige telescopische giek en een jib met 130 graden articulatie. De kleinere ZT22JE biedt een werkhoogte van 24,4 meter en een maximale reikwijdte van 17,9 meter met een platformcapaciteit van 300 kg. De maximale platformcapaciteit van 450 kg is beschikbaar tot 16 meter.

De ZT26J biedt een werkhoogte van 28,7 meter en een maximale reikwijdte van 22,1 meter met een platformvermogen van 300 kg. Het heeft ook een maximale platformcapaciteit van 450 kg bij een reikwijdte van maximaal 20 meter.

De stroom komt van een 80 volt/460 Ah lithium-ion batterijpakket dat twee motoren aandrijft. Het opladen van leeg naar vol zou zeven uur duren. Met een gewicht van respectievelijk 13.200 kg en 17.900 kg, omvatten de functies vierwielaandrijving, 360 graden continu zwenken, 45 procent klimvermogen en rijsnelheden van 5,5 km/u. Ze zijn ook uitgerust met het Z-Assest-telematicasysteem van het bedrijf, dat het batterijniveau en de algemene werking van de machine bewaakt. Ze voldoen ook aan de nieuwste CE-, ANSI- en CSA-normen.

Yi Zhong, R&D-manager van Zoomlion Access, zei: “We hadden de lithiumkracht aanvankelijk in 2019 in het Zoomlion-schaarassortiment geïntegreerd, vooruitlopend op de trend in de sector. Nu breiden we de geavanceerde technologieën van lithiumbatterijen uit naar onze telescopische hoogwerkers. Naarmate het bewustzijn over koolstofneutraliteit toeneemt, zijn we van mening dat de vraag naar elektrische hoogwerkers aanzienlijk zal groeien op bouwplaatsen, vooral in Noord-Amerika en Europa, zowel binnen als buiten.”

Jason Liu, Global Sales en Marketing Director van Zoomlion Access in het buitenland, voegde toe: “Het nieuwe hoofdstuk van elektrificatie is geopend in de hoogwerkerindustrie, en Zoomlion zal stappen ondernemen bij het leveren van milieuvriendelijke toegangsoplossingen voor alle productlijnen, met elektrificatie en duurzaamheid als onze focus.”

Overig nieuws