Vier Spierings eLifts voor van Grinsven

(L-R) Leo Spierings, Anita van Grinsven, Marco van Grinsven en Koos Spierings

Kraanverhuurder en industrieel verhuisbedrijf van Grinsven heeft de vierde nieuwe Spierings eLift hybride mobiele zelfoprichtende torenkraan in ontvangst genomen.

De kranen bestaan uit drie SK597-AT4 eLift vierassige zeventonskranen met een maximale hefhoogte van 58 meter en een zesassige 10 tons SK1265-AT6 eLift met een hefhoogte van 64 meter. Alle vier zijn de afgelopen zes maanden geleverd, ter vervanging van een aantal relatief jonge kranen in de vloot, omdat het bedrijf wil inspelen op de groeiende vraag naar milieuvriendelijkere kranen.

De nieuwe kranen kunnen werken als puur elektrische machines zodra ze ter plaatse zijn opgesteld, waar een stopcontact van 16 ampère of hoger beschikbaar is. De stroom gaat door een batterijpakket waardoor de kraan kan werken vanuit een reeks voedingen. Waar stroom niet beschikbaar is, kan een kleine generator aan boord worden gebruikt.

Directeur Marco van Grinsven: “Vorig jaar tijdens de eerste Covid-periode ben ik naar Spierings in Oss geweest om te kijken naar de ontwikkeling van de hybride oplossing die ze onlangs op de markt hadden gebracht. Toen ik mijn bezoek bracht, was ik niet van plan om eventuele nieuwe Spierings kranen aan te schaffen, maar ik wilde wel kijken of het concept ook voor autolaadkranen gebruikt kon worden. Ik was direct overtuigd van het concept en de mogelijkheden voor de toekomst. Een accu in combinatie met ofwel een kleine constructie stroomaansluiting van 16 tot 32 ampère of een hele kleine dieselmotor met generator. Na het bezoek was ik zo enthousiast en overtuigd van dit concept dat ik twee weken later een deel van onze jonge mobiele kraanvloot heb ingeruild voor vier nieuwe eLift kranen met batterij.”

Koos Spierings, topman van Spierings: “We zijn zeer verheugd dat we drie nieuwe vierassige en een nieuwe zesassige kranen mogen leveren aan van Grinsven Kraanverhuur. Hiermee zijn ze het eerste Nederlandse kraanverhuurbedrijf met vier van deze hybride machines in hun vloot. De gebruikte machines, die relatief jong waren, die van Grinsven heeft ingeruild, hebben allemaal een bestemming elders in Europa gevonden.”

“Op dit moment hebben we meer dan 60 eLift-kranen geleverd en bijna ons hele orderboek bestaat uit dit type kraan. Het geeft aan dat we in 2019 de juiste keuze hebben gemaakt met de ontwikkeling van het eLift concept.”

Overig nieuws