ARA voorspelt stijging van investeringen met 37%

De laatste bijgewerkte driemaandelijkse prognose van de American Rental Association (ARA) zegt dat de inkomsten uit de verhuur van bouw- en industriële apparatuur naar verwachting zullen leiden tot een herstel van de Amerikaanse verhuursector die dit jaar het pre-Covid-niveau zal overschrijden, met een stijging van 12% in 2022 tot $ 38,9 miljard.

Verwachte stijgingen van de infrastructuuruitgaven zijn genoemd als een belangrijke drijfveer voor de positieve vooruitzichten, en de impact van Covid-19 zal tegen het einde van het jaar afnemen, aldus de vereniging.

Ondanks door de supply chain veroorzaakte vertragingen bij de levering van vloot, voorspelt de ARA ook een toename van 36,7% van de investeringen in inventaris tot $ 14,4 miljard in 2022. Dit overtreft het vorige jaarlijkse record van bijna $ 13 miljard dat in 2019 werd uitgegeven.

De algemene huurprognose van de ARA is een stijging van 10,2% in 2022 tot $ 52,7 miljoen in de VS, een stijging ten opzichte van de vorige voorspelling in oktober 2021, wat de positieve invloed van uitgavenstijgingen weerspiegelt.

De omzetprognose is ook een stijging van de verhuur van apparatuur, waaronder de inkomsten uit de bouw, industrie en algemeen gereedschap, met 6% in 2023, 2,9% in 2024 en 3,4% in 2025 tot $ 59,5 miljard.

Scott Hazelton, directeur economie en landenrisico, IHS Markit, het bedrijf dat gegevens en analyses levert voor de voorspellingsservice van ARA Rentalytics, zegt dat de aanhoudend sterke groeiprognose aangeeft dat de markt de piekomzetniveaus van 2019 zal overtreffen.

“Dat betekent dat de impact van het coronavirus (Covid-19) op de verhuur van apparatuur tegen het einde van het jaar zal zijn afgewikkeld”, zei Hazelton. De ARA zei echter ook dat de inflatie, die recentelijk 7,5% jaar op jaar bedroeg, van invloed zou kunnen zijn op de Amerikaanse voorspelling, gedreven door vertragingen in de toeleveringsketen.

John McClelland, vice-president voor overheidszaken van ARA en hoofdeconoom: “Het is duidelijk dat toeleveringsketens veel te maken hebben met de huidige inflatie en het wegwerken van de huidige achterstanden zal het aanbod van goederen doen toenemen en de prijzen doen dalen. Als het echter te lang duurt om de knelpunten in de toeleveringsketen weg te werken, kan de inflatie worden teruggedrongen in zaken als lonen en kan de Federal Reserve agressiever optreden, waardoor de economische groei wordt vertraagd, wat negatieve effecten kan hebben op de verhuursector voor apparatuur en evenementen.”

Na 2022 geeft de prognose een ​​nieuwe stijging van de voorraadinvesteringen met 10,1% in 2023 tot bijna $ 15,9 miljard. De voorspelling voor Canada weerspiegelt de positieve verwachtingen van de VS, waarin wordt opgeroepen tot een groei van 5,5% in 2022 tot bijna $ 4,4 miljard, gevolgd door een groei van 5,7% in 2023, 3,5% in 2024 en 1,8% in 2025 om bijna $ 4,9 miljard te bereiken.

Overig nieuws