Nieuwe GM voor Terex RT’s

Terex Cranes heeft Giancarlo Montanari aangesteld als algemeen directeur van Rough Terrain Cranes.

In zijn nieuwe rol rapporteert hij aan Kieran Hegarty, president van de Terex Material Processing-divisie, waar de Italiaanse kraanactiviteiten nu deel van uitmaken. In zijn nieuwe rol wordt hij verantwoordelijk voor alle functies en aspecten van de RT-business. Hij neemt het stokje over van Marco Gentilini, die zich nu gaat richten op de torenkraanbusiness.

Montanari kwam in oktober bij het bedrijf van Argo Tractors, waar hij European Sales Manager was. Hij begon zijn carrière bij Argo – dat de tractoren aan zijn fabrikanten verkoopt onder de merknamen Landini, McCormick en Valpadana – als medewerker aan de lopende band begin 2000 en werd al snel gepromoveerd tot supervisor voor kwaliteitscontrole. In 2003 werd hij aangesteld als productmanager service en in 2007 werd hij regionaal servicemanager. In 2012 werd hij opnieuw gepromoveerd tot manager exportgebied voor het grootste deel van Oost-Europa en delen van Noord-Afrika. In 2016 nam hij de rol van salesmanager export op zich.

Montanari zei: “Ik ben vereerd met deze kans, ik geloof echt in onze producten en organisatie. Deze markt is competitief, maar we geloven dat we onze toekomst vormgeven om de komende jaren een belangrijk merk te zijn. De hoogwaardige materialen, moderne technologie en unieke optimalisatie van onze kranen zorgen ervoor dat we ons onderscheiden van de massa. Dit droeg bij aan het unieke karakter van de merken, en hun doelgerichte focus om de beste in zijn klasse te zijn, maakt ons de eerste keuze.”

Overig nieuws