Recordomzet voor Palfinger

Palfinger

Palfinger heeft zijn eerste halfjaaromzet van € 1 miljard geboekt.

De totale omzet voor de periode bedroeg € 1,04 miljard, een stijging van 17,5 procent ten opzichte van vorig jaar, dankzij hogere verkopen in Amerika, aangezien de groei in de belangrijkste Europese markt een beetje vertraagde door de oorlog in Oekraïne.

Verkoop per regio
Europa – € 628,3 miljoen + 11%
N.Amerika – € 225,1 miljoen +28%
S.Amerika- €65,1 miljoen +91%
CIS-staten – € 67,7 miljoen +17%
Azië/Pacific – € 50,5 miljoen +8%

De winst vóór belastingen daalde met iets meer dan 14 procent tot € 75,1 miljoen. Het grootste deel van de daling is direct toe te schrijven aan een lagere brutomarge dankzij hogere component- en grondstofkosten en productieonderbrekingen.

De nettoschuld aan het einde van de periode bedroeg € 604,1 miljoen, een stijging van meer dan 56 procent ten opzichte van vorig jaar om een ​​aantal redenen, waaronder aanzienlijk hogere voorraden, de terugboeking van de wederzijdse deelnemingen met Sany, waarbij een deel van de aandelen betrokken was, plus de overname van het belang van 35 procent dat het nog niet bezat in het Franse productiebedrijf Guima Palfinger. En de 40 procent die het niet bezat in zijn distributiebedrijf in Spanje en Portugal, Palfinger Iberica maquinaria. Het heeft in totaal € 21,3 miljoen aan contanten uitgegeven aan het verwerven van dergelijke minderheidsbelangen.

Overig nieuws