MCS Rental Software hoofdsponsor Eurotoi 2022

MCS Rental Software is de hoofdsponsor van Eurotoi 2022. De recente stabiele groei van MCS Rental Software in Duitsland, heeft ervoor gezorgd dat dat het bedrijf nu hoofdsponsor geworden is bij de vakbeurs voor mobiele toiletvoorzieningen, Eurotoi 2022.

Tijdens Eurotoi 2022 kunnen bezoekers op stand A07 live demonstraties van MCS bijwonen, waarbij het gehele verhuurproces van begin tot eind getoond wordt. De ’alles in één’ oplossing stelt verhuurbedrijven in staat de winst te maximaliseren door efficiënt gebruik van de vloot.

Guy van der Knaap, MCS managing Director vertelt: “Ongeacht de omvang van uw bedrijf, het bereiken van doelen vergt inzet en consistentie. Bij MCS bieden we eindeloze ondersteuning vanaf het moment dat verhuurbedrijven hun reis beginnen. Wij zijn daarbij volledig toegewijd om ervoor te zorgen dat verhuurders het maximale halen uit hun softwareoplossingen om doelen en ambities te realiseren.”

Een van de laatste ontwikkelingen van MCS Rental Software is de nieuwe mobiele functionaliteit waarmee bestuurders GPS-gegevens kunnen opslaan met foto’s van de locatie, zodat het gemakkelijker dan ooit is om het materieel te lokaliseren. Deze tijdbesparende functie maakt het onderhoud en het ophalen van materieel snel en nauwkeurig voor bestuurders en technici. 

Binnen MCS Rental Software zijn GPS-functies ingeschakeld op het moment dat de verhuuropdracht word gegeven. Verhuurders kunnen nu GPS gegevens bekijken van de exacte locatie, waar het materieel nodig is op de bouwplaats. Dit zorgt voor een betere klantenservice en een efficiëntere levering op grote bouw- of evenementenlocaties.

Handtekeningen op locatie, checklists en extra GPS-foto’s zijn ook direct beschikbaar in MCS-rm, zodat verhuurders kunnen factureren met ondersteunende documentatie om eventuele vragen te beperken en de cashflow te verbeteren.

Richard Roessler, MCS Benelux Consultant, vertelt: “Het lastig lokaliseren van activa op grote bouw- of evenemententerreinen vergroot de tijd die nodig is om een klus te klaren. De mogelijkheid om omgevingsfoto’s en GPS-locatiegegevens op te slaan is uiterst nuttig voor de industrie van mobiele toiletvoorzieningen, generatoren en cabineverhuur”.

Een additionele softwarefunctie die op Eurotoi 2022 word getoond, zijn de verbeteringen in de routeplanning. Met de mogelijkheid om routes logisch te plannen op basis van de locatie, geschiktheid en kwalificaties van technici, kunnen verhuurders nu onderhouds-, leverings- en ophaalroutes optimaliseren, hierdoor minder brandstof en middelen gebruiken en tegelijkertijd geld besparen.

Technici die onderweg zijn kunnen nu ook onderhoudsgegevens bijwerken via de mobiele omgeving van MCS, waardoor het onderhoud ter plaatse efficiënter verloopt. Mede door geschikte documentatie en updates die live plaats vinden in het MCS-rm systeem.  

Guy concludeert: “Zodra de contracten compleet zijn, kan het systeem snel facturen verdelen met één druk op de knop; voorheen zou dit hele proces dagen, zo niet weken, in beslag hebben genomen.”

MCS Rental Software en additionele oplossingen zullen te zien zijn op stand A07 tijdens Eurotoi 2022. Het MCS team zal gratis demo’s geven van haar verhuursoftware en additionele oplossingen om te laten zien hoe verhuurders hun verhuurvloot gemakkelijk kunnen blijven uitbreiden en beheren.

Overig nieuws