Bobcat introduceert nieuwe serie roterende verreikers

Bobcat introduceert een nieuwe lijn roterende verreikers. Deze nieuwe lijn omvat negen modellen met Stage V-conforme motoren, hefhoogtes van 18 tot 39 meter en een hefvermogen van 5 tot 8 ton voor de Europese markt.

Daarnaast zijn er vier modellen in de serie met Stage IIIA-motoren voor het Midden-Oosten en Afrika met hefhoogtes van 18 tot 26 meter en een hefvermogen van 5 tot 6 ton.

De modellen met hefhoogtes van 18 tot 26 meter worden aangedreven door Deutz-motoren en de modellen met hefhoogtes van 27 tot 39 m zijn uitgerust met Volvo-motoren. De Stage IIIA- en Stage V-modellen met dezelfde hefhoogte hebben ook motoren van dezelfde fabrikanten, hetgeen onderhoud en training eenvoudiger maakt.

De belangrijkste verbetering in de nieuwe serie roterende verreikers is volgens het bedrijf de gepatenteerde panoramische cabine, die een uitstekend zicht op de werkomgeving biedt.

Alle roterende Bobcat-verreikers zijn daarnaast voorzien van een nieuw dashboard met een display van 7 of 12 inch waarop de bestuurder kan kiezen uit drie beeldweergaven: het klassieke, realtime dynamische laadcapaciteitsdiagram; een nieuw dynamisch laadcapaciteitsdiagram voor de giek, waarop de bestuurder ziet in welk gebied hij veilig een last kan verplaatsen en tot slot een 360°-beeld van bovenaf.

Om toegang tot de cabine van de nieuwe roterende verreikers te vergemakkelijken zijn de plaatsing en uitvoering van de toegangstrap aangepast. De trap is nu prettiger in gebruik dankzij twee handgrepen en is bovendien meer naar het midden geplaatst, vóór de cabine. Rechts achteraan de machine bevindt zich nu ook standaard een extra trap, die het gemakkelijker maakt om voor onderhoud bij de achterkant van de giek te komen.

Met de basismodellen in het nieuwe assortiment roterende verreikers biedt Bobcat nu oplossingen voor vier belangrijke hefhoogte-segmenten, namelijk 18 meter, 21 tot 22 meter, 25 tot 26 meter en 30 tot 32 meter. Voor elke hoogte zijn er meer keuzemogelijkheden wat betreft hefvermogen. Daarnaast biedt Bobcat in deze segmenten ook nog extra modellen; elk met 1 ton extra hefvermogen.

In het nieuwe assortiment kan Bobcat ook een vijfde segment aanbieden: namelijk roterende verreikers voor 27, 35 en 39 meter hefhoogte en een groter hefvermogen tot 8 ton.

Overig nieuws