Gianfranco Savani breidt uit met MJ375

Gianfranco Savani, eigenaar van het gelijknamige bedrijf opgericht in 1977 in Lavariano (Udine), heeft zijn vloot uitgebreid met een Multitel Pagliero MJ375.

Savani begon met het gebruik van hoogwerkers voor zijn hoofdactiviteit: het schilderen van de gevels van flatgebouwen en de binnen- en buitenkant van industriële gebouwen, het schilderen van silo’s en het aanbrengen van thermische, akoestische en brandwerende isolatie. In de loop van de tijd heeft deze activiteit zich ook uitgebreid en gespecialiseerd in verhuur, zowel met als zonder operator, voor bedrijven actief in de domeinen van industriële montage en onderhoud, snoeiwerk, plaatwerk, filmen, installeren van gsm-systemen, restauratie van bouwwerken en installatie van elektrische en sanitaire systemen.

In de verhuurvloot van Gianfranco Savani srl kwamen in 2009 de Multitel Pagliero vrachtwagenhoogwerkers op de markt met de 66 meter lange J365 en de MX130: een 13 meter lang gelede platform zonder stabilisatoren. Daarna kwamen de knikhoogwerkers MX196, MX235, MX250 en de MJ450, waar de afgelopen weken nog de MJ375 (werkhoogte 37,5 m) bij kwam.

(vlnr) Dimitri Savani, Gianfranco Savani en Costantino Savani met het MJ375-platform

De nieuwe MJ375 – op een Man vrachtwagen van 26 ton – werd door ingenieur Costantino Savani gekozen vanwege zijn compactheid tijdens transport, manoeuvreren en plaatsen. De totale afmetingen van 8 meter en de mogelijkheid om ondergronds te werken tot -8 meter maken hem ook ideaal voor stedelijke werkzaamheden, waar de ruimte en toegang beperkt zijn. Voor een kleinere stabilisatie is dezelfde reikwijdte leverbaar: 25,80 m met 120 kg, 24,30 m met 280 kg, 20,80 m met 500 kg. De 360° continue rotatie van de toren, de zelfnivellerende mand met 180° + 180° rotatie en de afneembare jib geven de machinist grote manoeuvreervrijheid en precisie.

De machine is voorzien van een lier met een capaciteit van 700 kg en heeft de mogelijkheid om de XL mand met opening aan de voorzijde om te wisselen voor bouwwerkzaamheden. Door de jaren heen is de toename van het aanbod op hoogwerker gepaard gegaan met de ontwikkeling van het trainingsgebied, dat werd geïnitieerd door ingenieur Costantino Savani en in 2008 resulteerde dat in de IPAF-certificering. In 2023 behaalde het bedrijf met de bouw van een nieuwe trainingsruimte de certificering als Trainingscentrum.

Foto: vanaf links Dimitri Savani, Gianfranco Savani en Costantino Savani met het MJ375-platform

Overig nieuws