Nieuwe CFO voor Boels

René Olsthoorn

Jan Piet Valk, de huidige financieel directeur van de Nederlandse internationale groep Boels Rental, treedt na vier jaar af in zijn functie en wordt vanaf begin september voorzitter van de raad van commissarissen van de groep.

Tussen nu en dan zal hij zijn huidige verantwoordelijkheden overdragen aan René Olsthoorn, die eind deze maand bij het bedrijf in dienst zal treden en vanaf juni formeel de rol van Chief Financial Officer op zich zal nemen. Momenteel is hij CEO van Timber and Building Supplies (TABS) Holland. Een rol die hij de afgelopen vijf jaar heeft vervuld, nadat hij in 2015 bij het bedrijf kwam als Chief Financial Officer.

Olsthoorn begon zijn carrière in 1990 als projectleider bij Fokker-vliegtuigen en vertrok na vier en een half jaar naar een vergelijkbare functie bij groothandel in bouwmaterialen Svedex. Na twee jaar bij het bedrijf werd hij benoemd tot logistiek manager bij papier- en bosbouwproductenfabrikant BührmannUbbens en in 2004 werd hij gepromoveerd tot financieel directeur. In 2008 nam hij een soortgelijke baan aan bij PaperlinX, maar stapte na elf maanden over toen hij werd benoemd tot Chief Financial Officer. medewerker bij bouwmaterialenleverancier PontMeyer. Uiteindelijk trad hij eind 2015 in dienst bij TABS Holland.

Over zijn overstap zei Valk: “Ik ben dankbaar voor de kansen en het vertrouwen dat ik heb gekregen van de hele Boels-organisatie, en in het bijzonder van Pierre Boels. Het is een eer om mijn nieuwe rol in de Raad van Commissarissen te vervullen, waarin ik mijn rol kan blijven vervullen. bijdragen aan dit geweldige bedrijf en iedereen die daar deel van uitmaakt. Ik ben trots en kijk met veel plezier terug op de prestaties die we de afgelopen jaren samen hebben bereikt. Ik hoop nog lang een bijdrage te kunnen blijven leveren aan Boels, maar nu op een andere manier hoedanigheid van voorzitter”.

Jan Piet Valk

CEO Pierre Boels vult aan: “Jan Piet heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering en groei van onze organisatie. Wij zijn dankbaar voor zijn inzet. Sinds de overname in 2020 heeft Jan Piet onder meer bijgedragen aan tal van acquisitie- en integratieprojecten zoals zoals de overname van Cramo en herfinancieringsprojecten, waaronder de eerste plaatsing van obligaties door Boels. Als statutair directeur heeft hij ook met succes bijgedragen aan de ontwikkeling en implementatie van een veerkrachtig bedrijfsmodel en groeistrategie, terwijl hij de onderneming in het verleden door dynamische omstandigheden manoeuvreerde. jaren.”

“Ook ik kijk uit naar de komst van René Olsthoorn als CFO. Met zijn relevante ervaring en kennis ligt er een stabiele basis voor voortzetting van de groeistrategie en de sterke financiële positie van Boels.”

Overig nieuws