Teupen onthult secundair beveiligingssysteem

Secundair bewakingssysteem van Teupen

Teupen heeft details onthuld van zijn nieuwe TOP-secundair beveiligingssysteem. Deze stopt de machine indien de bestuurder tegen het bovenste bedieningskastje wordt gedrukt na contact met een obstakel boven het hoofd.

Het systeem heeft een relatief eenvoudig ontwerp en gebruikt een draad aan de voorzijde van de schakelkast, die op een veerbelaste cutoutschakelaar trekt wanneer er druk wordt uitgeoefend. De schakelaar stopt onmiddellijk alle bewegingen en activeert een hoorbaar en visueel alarm om de machinist en anderen ervan op de hoogte te brengen dat het systeem is ingeschakeld. Zodra het alarm voorbij is, kan het systeem eenvoudig vanuit de bedieningspositie worden gereset.

Geavanceerde versie

Er is ook een meer geavanceerde versie beschikbaar die de laatste beweging van de machine met een vooraf bepaalde hoeveelheid kan omkeren onmiddellijk nadat het systeem is geactiveerd. Gezien het brede scala aan modellen in de Teupen-lijn, zijn er verschillende installaties met overeenkomstige componenten. Voor oudere machines is een uitbreidingsversie beschikbaar, afhankelijk van het model en het bouwjaar.

Overig nieuws