Inkomsten Manitowoc stijgen met 126 procent

Manitowoc Crane meldde een stijging van 126 procent in de inkomsten voor het eerste kwartaal naarmate de verkoop steeg.

De totale inkomsten voor het kwartaal waren $ 386,1 miljoen, 26 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Volgens het bedrijf heeft dit te maken met toegenomen verschepingen van kranen naar alle regio’s, waarbij de VS en de Europese markten het grootste deel van de stijging genereren. De verbetering was voldoende om het bedrijf terug te brengen naar het zwart op operationeel niveau, terwijl het verlies vóór belastingen van vorig jaar verminderde van $ 12,7 miljoen naar $ 7,8 miljoen. Het bedrijf verwacht voor het hele jaar een omzet van ongeveer $ 1,77 tot $ 1,85 miljard, een stijging ten opzichte van $ 1,6 miljoen in 2017.

Chief executive, Barry Pennypacker, zei: “We begonnen 2018 door opnieuw een kwartaal te leveren met solide financiële resultaten volgens de principes van The Manitowoc Way. Dit betekende ons vierde achtereenvolgende kwartaal van een verbetering van de financiële prestaties op jaarbasis, met als hoogtepunt een verbetering van 400 basispunten van het gecorrigeerde EBITDA-percentage over de vergelijkbare periode. Onze verbeterde productportfolio levert nieuwe niveaus van differentiatie en waarde op, aangetoond door de toegenomen vraag van klanten naar ons uitgebreide assortiment producten.”

Kraanmarkt bereikt een omslagpunt

“De wereldwijde kraanmarkt bereikt een omslagpunt en dat is te zien aan onze orderpercentages van het jaar tot heden. Zoals veel bedrijven met kapitaalgoederen, zien we echter tegenwind in termen van materiaalinflatie en uitdagingen in de toeleveringsketen. Ook zetten wisselkoersen onze marges onder druk, vooral op Europees geproduceerde kranen die we in de VS verkopen. We beheren deze uitdagingen actief en nemen agressief prijsacties om ervoor te zorgen dat we onze EBITDA doelstelling voor het volledige jaar van $ 100 naar $ 120 realiseren.”

“We maken duidelijk zinvolle vooruitgang bij het transformeren van Manitowoc in een slanker, winstgevender kraanbedrijf. In juni zullen we onze transformatie demonstreren aan klanten, dealers en investeerders tijdens ons Crane Days-evenement in Shady Grove. Dit evenement belicht onze toonaangevende producten en serviceoplossingen, waaronder de introductie van vijf nieuwe innovatieve kranen.”

Overig nieuws