HDW gaat zich vestigen in Heinenoord

HDW Nederland bv, nu nog gevestigd in Ridderkerk, gaat een nieuwe bedrijfslocatie realiseren op het Bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord.

HDW Nederland bv, nu nog gevestigd in Ridderkerk, gaat een nieuwe bedrijfslocatie realiseren op het Bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord.

HDW is door de explosieve groei in de afgelopen decennia volledig uit haar jas gegroeid, wat heeft geleid tot een versnippering van diverse bedrijfspanden op de huidige locatie. “Om de aanhoudende groei het hoofd te kunnen bieden, en de logistieke bedrijfsprocessen optimaal te laten functioneren, werd al langere tijd uitgekeken naar een geschikte locatie om nieuwbouw te realiseren. Geografische en strategische ligging stonden hierbij bovenaan in het eisenpakket”, aldus Andries Schouten, Managing Director van HDW.

De nieuwe bedrijfslocatie zal worden gebouwd op het 20 ha grote Bedrijvenpark Hoeksche Waard, gelegen in Heinenoord, in de directe nabijheid van Rijksweg A29, net ten zuiden van Rotterdam.

Kantoorpand en werkplaatsen

HDW heeft een eerste grondstuk aangekocht van 25.000 m2 met een tweede perceel in optie. Om goed op de toekomst te zijn voorbereid zal er op het perceel een state-of-the-art en volledig klimaatneutraal bedrijfspand verrijzen. De nieuwe locatie voorziet in een bebouwde oppervlakte van ruim 7.800 m2 en ruim 17.000 m2 opslagruimte en terrein waarbij een speciale routing wordt aangelegd voor de aan-en afvoerstroom van hoogwerkmaterieel.

Vooralsnog staan o.a. 675m2 ingepland als kantoorruimte, ruim 1.100m2 als laadruimte voor elektrisch aangedreven machines, ca. 3.000m2 aan overdekte werkplaatsruimte en magazijn en ca. 3.000m2 aan overige serviceruimtes en werkstations. De bouw gaat dit jaar van start en zal naar verwachting in de loop van het laatste kwartaal van 2019 opgeleverd worden.

Over HDW

HDW Nederland bv werd in 1982 opgericht door Wim Haasbroek, Frans van den Dool en
Bas van de Wetering onder de naam HDW Transporttechniek. Het bedrijf werd importeur van COLES (later GROVE) mobiele kranen en hoogwerkers en JLG LIFT hoogwerkers in Nederland.
Tussen 1995 en 2010 werd HDW officieel Genie dealer in de Benelux en Oost-Europa. In 2001 werd HDW overgenomen door PON Holdings om vervolgens in 2011 verkocht te worden aan de TVH Groep.

De activiteiten van HDW zijn volledig gericht op verkoop, lange termijn leasing en onderhoud van hoogwerkers en verreikers voor verhuurbedrijven. Hoewel de Benelux en Oost Europa als “key areas” worden beschouwd, opereert HDW ook internationaal. HDW Nederland bv en HDW Belux nv hebben momenteel exclusieve partner- en dealerschappen met de hoogwerker- en verreikerfabrikant Genie, en hoogwerkerfabrikanten Teupen, Time Versalift en Ruthmann (i.g.v. HDW Belux nv).

Overig nieuws