Nieuw omzetrecord voor Haulotte

Logo Haulotte

Haulotte Group heeft over de afgelopen 10 jaar in Q1 2019 de beste resultaten geboekt.

De geconsolideerde omzet bedroeg € 163,2 miljoen ($ 183,7 miljoen) in het kwartaal, vergeleken met € 137,5 miljoen ($ 154,8 miljoen) voor dezelfde periode van het voorgaande jaar, een stijging van 17%.

In Europa, met een lichte regionale marktgroei, bleef de omzet in het kwartaal stijgen met 20%, dankzij verbeteringen in de meeste landen.

In Noord-Amerika steeg de omzetgroei eveneens met 20%, dankzij een sterk herstel van de steigeractiviteiten en dankzij de groei van de hoogwerkermarkt met 4%.

Latijns-Amerika zette zijn momentum uit voorgaande kwartalen voort en boekte een omzetstijging van 21%, voornamelijk gedreven door Brazilië. Daarentegen daalde Azië-Pacific met 3%, beïnvloed door een langzamere groei in het Midden-Oosten en meer in het bijzonder in Turkije, gecompenseerd door een toename van de activiteit in Australië.

Over het algemeen steeg de verkoop van apparatuur met 19%, vergeleken met het eerste kwartaal van 2018. De dienstenactiviteit groeide met 4% en de verhuuractiviteit groeide met 10%.

Na de resultaten bevestigde Haulotte Group zijn voorspelde omzetgroei van ongeveer 10% voor het boekjaar 2019.

Overig nieuws