Bobcat introduceert ‘Waste Expert’ verreikers

Bobcat heeft de ‘Waste Expert’ reeks verreikers geïntroduceerd voor de afval- en recyclingmarkten.

Bobcat heeft op Bauma een prototype getoond – gebaseerd op het TL43.80HF-model – en heeft nu besloten het concept in productie te nemen, beginnend met vier varianten – de TL34.65HF van 6,4 meter / 3400 kg, twee modellen van zeven meter – de 3.500 kg TL35.70 en 3.800kg TL38.70HF en de 7.5 meter / 4.300kg TL43.80HF allemaal aangedreven door Stage IV diesels, aangesloten op variabele transmissies met automatische parkeerrem en een ECO-modus, die het High Flow hydraulisch systeem aanpast voor de beste balans tussen prestaties en brandstofverbruik, met behoud van optimale hydraulische prestaties zonder het volledige vermogen van de motor te gebruiken.

De nieuwe machines hebben een extra grote neus, standaard demping en uitrusting voor het werken in zware omstandigheden, met extra bescherming voor hydraulische cilinders, voorruit, dak, lichten en de brandstof- en olietanks.

Senior productmanager van Bobcat Telehandlers, Olivier Traccucci: “Afval- en recyclingbedrijven hebben veelzijdige machines nodig die een grote verscheidenheid aan taken aankunnen, goed manoeuvreren in krappe ruimtes en maximale efficiëntie bieden met volledige veiligheid gedurende de werkdag. Dit robuuste ontwerp biedt efficiënte koelsystemen, een laag zwaartepunt en een lange wielbasis om de stabiliteit en het hefvermogen te verbeteren. Dit maakt onze nieuwe Waste Expert verreikers bij uitstek geschikt voor de afval- en recyclingmarkten.”

Zie hieronder voor een video van een Waste Expert-verreiker in actie:

Overig nieuws