Strafrechtelijke vervolging voor Nationwide Crane Hire en Palfinger Ireland

ValentijnValentijn

Nationwide Crane Hire (voorheen Cussen Crane Hire) en Palfinger Ireland worden strafrechtelijk vervolgd na de dood van twee mannen door verdrinking.

Dit gebeurde nadat een werkbak, die was opgehangen aan een laadkraan, in de rivier Shannon in Limerick viel in augustus 2015. De mannen, TJ O’Herlihy, 36, en Bryan Whelan, 29, voerden onderhoud uit aan de Thomond Bridge in de stad, en droegen harnassen en lanyards toen de takelkabel uitviel en zij zich niet konden losmaken van de werkbak . Een andere man, Paul Murphy, 26, slaagde erin zijn harnas los te maken en overleefde het.

De formele procedure is deze zomer ingeleid en is nu voorgelegd aan de rechtbank van Limerick. De rechter stemde in met een verzoek van de gezondheids- en veiligheidsinstantie om de zaak tot november te schorsen om meer tijd te geven om het bewijsmateriaal voor te bereiden. Nationwide Crane Hire wordt geconfronteerd met twee aanklachten voor het feit dat de mannen zijn blootgesteld aan risico’s door niet te zorgen voor voldoende veiligheidsmaatregelen.

Palfinger Ierland wordt belast met het feit dat het Nationwide Crane Hire onvoldoende informatie heeft verstrekt over het gebruik van de kraan en over het uitvoeren van een functionele test van het beveiligingssysteem tegen overbelasting, toen het de kraan importeerde en leverde aan het bedrijf in 2003.

Overig nieuws