Manitou 25% daling inkomsten

Manitou meldt een daling van 25 procent in de inkomsten van het eerste kwartaal in vergelijking met vorig jaar.

De totale inkomsten voor de periode bedroegen € 421 miljoen, een daling van 25 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019, bij constante wisselkoersen is de daling 26 procent. De orderintake voor nieuwe apparatuur was echter bijna 11 procent hoger op € 400 miljoen, wat het orderboek aan het einde van het kwartaal op € 648 miljoen bracht, hoewel dit vorig jaar nog € 884 miljoen is.

Kijkend naar de drie productdivisies, daalde de Material Handling & Access-business – verreikers en hoogwerkers – met 29 procent tot € 283 miljoen, terwijl de Compact Equipment-business, die grotendeels bestaat uit Gehl en de Noord-Amerikaanse operatie, 24 procent bedroeg, een daling tot € 64 miljoen, en ten slotte daalden de onderdelen- en serviceactiviteiten met acht procent tot € 74 miljoen.

Geografisch gezien zagen alle vier de regio’s een sterk verminderde omzet, waarbij Zuid-Europa – waaronder Frankrijk – 29 procent daalde tot € 152 miljoen, terwijl Noord-Europa 27 procent daalde tot hetzelfde niveau van € 152 miljoen, Amerika 14 procent tot € 79 miljoen en Azië Pacific 22 procent tot € 38 miljoen.

Het bedrijf zei: “De Covid-19-crisis leidde ertoe dat de groep de productieactiviteiten in Frankrijk, Italië en vervolgens India medio maart stopzette, met behoud van – waar de wetgeving dit toestond – de verkoop van reserveonderdelen en service, evenals de kernfuncties om haar activiteiten te ondersteunen. De geografische gebieden zijn min of meer beïnvloed door aanpassingsmaatregelen of beperkingen op commerciële activiteiten. Vanuit zakelijk oogpunt heeft de kracht van het dealernetwerk in alle regio’s tot dusver gezorgd voor een goede veerkracht van het orderboek, ondanks de scherpe neergang in sommige markten en regio’s. Na de gezondheid en veiligheid van de sites te hebben veiliggesteld, werden de Franse en Italiaanse industriële activiteiten medio april zeer geleidelijk gereactiveerd. De implementatie van nieuwe maatregelen en het herstarten van de supply chain zouden de industriële prestaties nog vele maanden moeten beïnvloeden.”

CEO Michel Denis voegde toe: “De activiteiten in het eerste kwartaal werden plotseling onderbroken door de globalisering van de Covid-19-crisis, die een enorme impact had op de bouwsector en, in mindere mate, de industrie. De vraag naar landbouw en dienstverlening blijft minder beïnvloed door de grotere veerkracht van deze sectoren. ”

“Na het reorganiseren van werkmethoden en werktijden binnen organisaties, heeft de groep haar inspanningen gericht op het beschermen van de veiligheid van haar medewerkers en het onderhouden van service aan haar klanten. De geleidelijke heropening van de activiteiten die medio april van start zijn gegaan, zal tijd vergen voordat de volledige efficiëntie is hersteld. De eerste feedback tot nu toe is bemoedigend, wat essentieel is voor de groep om zich aan te kunnen passen aan de seizoensgebondenheid van haar markten.”

“De evolutie van de gezondheidscrisis en de economische gevolgen ervan zijn nog steeds moeilijk te meten en maken het in dit stadium niet mogelijk om het activiteitenniveau voor het jaar te schatten.”

“Alle teams van de groep zetten zich in om onze klanten te ondersteunen en zich aan te passen aan nieuwe werkwijzen. Het jaar zal zeker heel moeilijk zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat de vrouwen en mannen van Manitou de groep dankzij hun inzet en reactievermogen in staat zullen stellen deze crisis te overwinnen.”

Overig nieuws