Omzet en winst stijgen voor Zoomlion

De Chinese fabrikant van kraan- en bouwmachines Zoomlion heeft een stijging van winst en omzet gerapporteerd voor 2019.

De totale inkomsten voor het jaar bedroegen RMB 43,3 miljard ($ 6,1 miljard), een stijging van iets minder dan 151 procent ten opzichte van 2018 en een nieuw record. Het overgrote deel van de omzet van de groep – RMB 39,74 miljard ($ 5,6 miljard) werd behaald op het vasteland van China, een stijging van iets meer dan 58 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De exportverkopen bleven echter gelijk en daalden met bijna één procent tot RMB 3,7 miljard ($ 504 miljoen). De winst voor belastingen voor het bedrijf als geheel was iets meer dan 90 procent hoger op RMB5,04 miljard ($ 712 miljoen).

De verkoop van kranen vormde ruwweg de helft van het groepstotaal en was vorig jaar 77,5 procent gestegen tot RMB 22,15 miljard ($ 3,1 miljard), grotendeels dankzij een sterke stijging van de verkoop van torenkranen op de binnenlandse markt, met een verkoop van torenkranen van 10 miljard RMB ($ 1,4 miljard). Het kraanbedrijf behaalde ook een brutowinst van RMB 726 miljard ($ 1,02 miljard) tweemaal het niveau dat in 2018 werd gerapporteerd.

Voorzitter Zhan Chunxin zei: “2019 markeert het 70-jarig jubileum van de oprichting van Nieuw China, een cruciaal jaar om in alle opzichten een gematigd welvarende samenleving op te bouwen. De Chinese economie blijft gestaag vooruitgaan. In het kader van het zoeken naar vooruitgang op het gebied van stabiliteit, heeft Zoomlion stap voor stap een diepgaand nieuw ontwikkelingsconcept geïmplementeerd en gestage vorderingen gemaakt met het oog op ontwikkeling van hoge kwaliteit.”

“In 2020 zullen we blijven werken aan internationalisering en een nieuw model voor internationalisering ontwikkelen door de implementatie van overzeese bedrijfshervormingen te versnellen, de uitbreiding en upgrade van overzeese bases te vergemakkelijken en de binnenlandse en internationale markten te coördineren.”

Overig nieuws