HDW betrekt nieuw bedrijfspand

Op woensdag 6 mei jl. heeft HDW Nederland, tot voor kort gevestigd in Ridderkerk, haar nieuwe bedrijfspand in Heinenoord in gebruik genomen.

HDW was door de groei in de afgelopen decennia volledig uit haar jas gegroeid, wat leidde tot een versnippering van diverse bedrijfspanden op de locatie in Ridderkerk. “Om de aanhoudende groei het hoofd te kunnen bieden, en de logistieke bedrijfsprocessen optimaal te laten functioneren, werd al langere tijd uitgekeken naar een geschikte locatie om nieuwbouw te realiseren. Geografische en strategische ligging stonden hierbij bovenaan in het eisenpakket”, aldus Andries Schouten, Managing Director van HDW. De nieuwe bedrijfslocatie is gebouwd op het Bedrijvenpark Hoeksche Waard, gelegen in Heinenoord, in de directe nabijheid van Rijksweg A29, net ten zuiden van Rotterdam.

Kantoorpand en werkplaatsen

Om goed op de toekomst voorbereid te zijn is er op het perceel van 25.000 m2 een state-of-the-art bedrijfspand gebouwd van ruim 8.000m2. Met onder andere 2.500m2 aan overdekte opslagruimte voor elektrisch aangedreven machines, 3.300m2 werkplaats verdeeld in 3 hallen voor PDI-elektrische, PDI-diesel en reparatie/onderhoud, een magazijn van 900m2, kantoren en trainingsruimtes. Het terrein heeft een speciale logistieke routing voor de aan-en afvoerstroom van hoogwerkermaterieel.

Over HDW

De activiteiten van HDW zijn volledig gericht op verkoop, lange termijn leasing en onderhoud van hoogwerkers en verreikers voor met name verhuurbedrijven. HDW Nederland en HDW Belux voeren de dealer schappen met de merken Genie, Teupen, Manitou, Versalift en Ruthmann (i.g.v. HDW Belux). De dealer schappen beslaan het rayon de Benelux en geheel Oost Europa, daarnaast heeft HDW klanten in het Midden-Oosten, Azië, Zuid-Amerika en Noord-Europa waaraan ze machines levert en leaset.

Het nieuwe adres van HDW is: Rooischaar 6, 3274 KM te Heinenoord.

Overig nieuws