Samenwerking Franse bouwsector

De Franse verhuurvereniging DLR is een van de 20 organisaties in de Franse bouwsector die een verklaring hebben ondertekend waarin staat dat ze er alles aan zullen doen om de sector te ondersteunen tijdens de tweede nationale lockdown van Frankrijk, die op vrijdag 30 oktober begon als gevolg van een tweede golf van Covid-19-infecties.

Andere instanties die de verklaring hebben ondertekend zijn de FFB (Franse Bouwfederatie), de FNTP (Nationale Federatie van Openbare Werken) en de AIMCC (Construction Product Industries Association).

Bouwwerkzaamheden mogen in het land doorgaan, op voorwaarde dat jobsites werken in overeenstemming met de aanbevelingen van OPPBTP (het Franse professionele agentschap voor risicopreventie in de bouw en civiele techniek).

De brancheorganisaties die de verklaring hebben ondertekend, zijn overeengekomen om activiteiten te handhaven, de gezondheid en veiligheid van werknemers te beschermen, de levering van materialen en apparatuur aan bouwplaatsen te behouden en de werkgelegenheid en opleiding van jonge mensen aan te moedigen.

De ondertekenaars zijn het erover eens dat ze de collectieve verantwoordelijkheid hebben om lering te trekken uit de lessen die zijn geleerd uit de eerste lockdown om sluitingen van locaties, het blokkeren van vergunningen door lokale autoriteiten, het beëindigen van contracten, het dwarsbomen van leveringen, problemen met het vervoeren van teams van werknemers en schade en diefstal te voorkomen.

De verklaring luidt: “Dit engagement bevestigt de noodzaak van krachtige collectieve actie door alle spelers, stroomopwaarts en stroomafwaarts, in de bouwsector. Door samen te werken kunnen we activiteiten en banen behouden, waardoor het behoud van economische activiteit, sociale cohesie en territoria in Frankrijk wordt gegarandeerd. “

Overig nieuws