Pionier Dan Kaplan overleden

Dan Kaplan, een echte pionier op het gebied van verhuur van hoogwerkerapparatuur, is op 78-jarige leeftijd is overleden.

Kaplan had twee verschillende en succesvolle carrières in de verhuur, waarbij hij eerst Hertz Equipment Rental Co leidde toen het een groot internationaal verhuurbedrijf werd, en ten tweede als adviseur en auteur op hoog niveau op het gebied van verhuur, geraadpleegd door banken, OEM’s en de media voor inzichten over verhuur.

Hij werd in 2006 opgenomen in de Hall of Fame van de ARA en ontving de Lifetime Achievement Awards op de IAPA Awards in Miami in 2018.

Kaplan richtte zijn consultancybedrijf op in 1997, na 15 jaar als directeur van HERC, gedurende welke tijd hij de omzet liet groeien van $ 58 miljoen naar meer dan $ 500 miljoen, en groeide van 55 binnenlandse locaties naar 140 locaties wereldwijd.

In zijn jaren als consultant werkte hij met verhuurbedrijven over de hele wereld – kleine en grote, in ontwikkelde en opkomende markten – om hen te helpen met hun strategieën en operationele beoordelingen uit te voeren van meer dan 2000 verhuurlocaties. Hij werd regelmatig geraadpleegd door financiële instellingen en fabrikanten van apparatuur.

Overig nieuws