Ramirent neemt MaskinSlussen over

Ramirent Logo

Het Finse verhuurbedrijf Ramirent, een volledige dochteronderneming van Loxam, heeft het Zweedse verhuurbedrijf MaskinSlussen overgenomen van eigenaren Jonas Bostöm en Mikael Johnansson.

MaskinSlussen, opgericht in 1988, biedt een breed scala aan hoogwerkers, spinkranen en takels, samen met bouwmachines en algemeen gereedschap vanuit drie locaties in Västra Götaland, ten westen van Zweden. Het biedt ook tijdelijke huisvesting, containers, toiletten en generatoren. In 2020 had het een omzet van ongeveer € 9 miljoen en biedt het werk aan 44 werknemers.

Erik Bengtsson, CEO van Ramirent, zei: “We zijn erg blij om Maskinslussen in Ramissent te verwelkomen. Hun geografische aanwezigheid en hun competenties passen heel goed bij onze bestaande operatie. Samen kunnen we de huurmarkt in Zweden blijven ontwikkelen.”

Gérard Déprez, president van Loxam, voegde toe: “De overname van MaskinSlussen toont Loxam’s toewijding aan de Scandinavische verhuurmarkten en aan verdere investeringen in het Ramirent-platform. Loxam is altijd blij nieuwe collega’s te verwelkomen, met wie ze wederzijdse expertise en gemeenschappelijke ambitie kunnen delen om de service die we aan onze klanten bieden voortdurend te verbeteren.”

Jonas Boström en Mikael Johansson voegden toe: “In een steeds competitievere markt hebben we al een tijdje geprobeerd om een ​​grotere context aan te gaan met een sterke eigenaar. Ramirent staat voor veiligheid, een langetermijn benadering en een focus op mensen en de lokale markt, wat in lijn is met de waarden van MaskinSlussen.”

Overig nieuws