Collé breidt assortiment uit met C804e van Bergmann

Als importeur van de Duitse producent Bergmann heeft Collé Rental & Sales deze 4-wiel gestuurde dumper met twee bakvarianten aan haar reeds uitgebreide assortiment grondverzetmachines toegevoegd.

De C804e is een compact elektrisch voertuig dat voor diverse toepassingen makkelijk opgebouwd en ingezet kan worden, bvb. als dumper met 3-zijdige kiepbak of als laadbak met rand voor opbouw van o.a. bewateringsinstallaties, etc.

De sterkste troef van de C804e is zijn hoge laadvermogen. Deze elektrische wieldumper kan tot maar liefst 3,5 ton per lading vervoeren. In combinatie met zijn vierwiel-aandrijving en draaibaar bestuurdersplatform is de C804e een echte ruw terrein wieldumper voor professionele doeleinden in stedelijke en natuurlijke omgevingen. Zo is deze elektrische machine geschikt voor gebruik op bouwterreinen van overheids- en gemeentelijke diensten, alsook gevoelige omgevingen zoals ziekenhuizen en stadskernen, waar geluidsoverlast zoveel mogelijk vermeden dient te worden. Bijkomende eigenschappen zijn de compacte afmetingen (hoogte 212 cm.), de kleine draaicirkel en de lange inzetduur. De emissievrije en geluidsarme werking in de open cabine met lage instap draagt bij aan de meest veilige werkomstandigheden van de machinist.

Zijn lithium-ijzerfosfaat accupakket (LFP), met een capaciteit van 24 kWh, biedt naast zijn lange levensduur ook een uiterst hoge betrouwbaarheid. LFP is namelijk niet ontvlambaar en zelfs na 10.000 laadcycli blijven solide prestaties gegarandeerd. In vergelijking met traditionele loodaccu’s is LFP bovendien onderhoudsvriendelijker en makkelijker te installeren. De LFP-batterijen kunnen worden opgeladen via een standaard stopcontact, alsook via snellaadzuilen of krachtstroom. De oplaadtechnologie is reeds voorzien en biedt maximale flexibiliteit voor de gebruiker.

Overig nieuws