Kiloutou breidt uit in Portugal en Denemarken

De Franse internationale verhuurgroep Kiloutou heeft overeenstemming bereikt over de overname van Grupo Vendap in Portugal en Holbæk Lift in Denemarken.

De twee acquisities zouden de afgelopen 12 maanden ongeveer € 45 miljoen aan inkomsten hebben toegevoegd. Dit zou de omzet van de Kiloutou-groep voor de komende 12 maanden comfortabel op meer dan € 1 miljard moeten brengen, waarvan meer dan een derde buiten Frankrijk.

Tot de huidige eigenaren van Vendap behoren een verzameling investeringsfondsen, lokale investeerders en leden van het senior managementteam die van plan zijn opnieuw in het bedrijf te investeren en Kiloutou te kopen.

Grupo Vendap, bijna 40 jaar geleden opgericht, is een van Portugals toonaangevende verhuurbedrijven met een omzet van € 40 miljoen en een geschat marktaandeel van 18 procent. Het productaanbod omvat onder meer hoogwerkers, All Terrain-kranen tot 130 ton en verreikers, maar ook cabines en generatoren. Het bedrijf heeft 340 medewerkers in dienst, verspreid over acht locaties verspreid over het land.

Het huidige managementteam ondersteunt de transactie en zal het bedrijf blijven leiden onder leiding van CEO Francisco Ferreira Do Amaral, die rechtstreeks zal rapporteren aan de raad van bestuur van de Kiloutou-groep. De transactie zal naar verwachting later deze maand worden afgerond.

Over de deal zei hij: “We delen met Kiloutou dezelfde expertise en de ambitie om de dienstverlening aan onze klanten continu te verbeteren. Deze acquisitie versterkt ons vermogen om ons op de Portugese markt te ontwikkelen. Samen met ons managementteam ben ik trots en blij met deze nieuwe stap voorwaarts.”

De andere acquisitie – Holbæk Lift – die ook vrijdag werd aangekondigd, is meer een ‘bolt on acquisitie door het toonaangevende verhuurbedrijf GSV in Denemarken, dat Kiloutou in maart heeft overgenomen. Het bedrijf had de afgelopen 12 maanden een omzet van ongeveer € 6 miljoen met 20 medewerkers op één locatie.

Holbæk Lift & Materieludlejning werd in 1981 opgericht als Holbæk Liftudlejning in de stad Holbæk in het noorden van centraal Zeeland, pal ten westen van Kopenhagen. In 1992 werd JP Materieludlejning in het bedrijf opgenomen en in 2006 werd het gereorganiseerd in de huidige vorm. Het bedrijf is eigendom van en wordt beheerd door Jens Peder Pedersen en biedt een reeks hoogwerkers, verreikers en spinkranen, evenals cabines en algemene uitrusting. De transactie werd eind augustus afgerond.

GSV-topman Dan Vorsholt zei: “Ik ben verheugd en trots om de overname van Holbæk Lift door ons bedrijf aan te kondigen. Kiloutou heeft GSV de financiële middelen gegeven om zijn ontwikkeling in de zeer competitieve Deense markt voort te zetten en te versnellen. De 20 medewerkers van Holbæk Lift zullen bijdragen aan de uitbreiding van ons netwerk in een regio waar GSV haar aanwezigheid wil versterken.”

Kiloutou chief executive Olivier Colleau voegde toe: “De twee acquisities maken deel uit van onze geografische ontwikkelingsstrategie die erop gericht is Kiloutou te positioneren bij de referentieleiders in alle landen waar de groep actief is. Ondanks de economische onzekerheden is 2022 nu al een mijlpaaljaar voor de groep met de intrede in twee nieuwe landen als marktleiders. We kijken er erg naar uit om nauw samen te werken met het getalenteerde en ervaren managementteam en de medewerkers van Holbæk Lift en Grupo Vendap, en ik heet hen van harte welkom bij de Kiloutou Group.”

Overig nieuws