Nieuw partnerschap voor Turkse Hareket in Qatar

Abdullah Altunkum van Hareket (L) en Mohammed Abdulla Swidan van Milaha ondertekenen de overeenkomst

Het Turkse heavy lift- en transportbedrijf Hareket is een strategische alliantie aangegaan met de logistieke afdeling van het Qatarese bedrijf Milaha.

Het doel van de samenwerking is om klanten in de energie-, infrastructuur- en industriële marktsectoren een volledig aanbod van zwaar hijs- en projecttransportdiensten in heel Qatar aan te bieden.

Hareket werd in 1957 in Turkije opgericht en heeft sindsdien projecten uitgevoerd in heel Turkije, de Kaspische regio, Europa, het Midden-Oosten en Afrika om technische zware hijs- en transportdiensten te leveren.

Milaha werd ook opgericht in 1957 – en was het eerste openbare bedrijf in Qatar. Tegenwoordig is het een van de grootste en meest gediversifieerde bedrijven in het Midden-Oosten. Haar activiteiten omvatten zeevervoer voor gas, aardolieproducten en containers, evenals offshore-ondersteuning en scheepswerfdiensten, havenactiviteiten en -beheer, samen met algemene logistiek, verschillende handelsagentschappen, investeringen in onroerend goed en vermogensbeheer.

Hareket-topman Abdullah Altunkum zei: “Dit is een geweldige kans voor ons om onze diensten uit te breiden en onze klanten een breder scala aan oplossingen te bieden. Onze samenwerking met Milaha zal onze klanten aanzienlijke voordelen opleveren, aangezien we samenwerken om uitgebreide diensten voor zwaar hijswerk en projecttransport aan te bieden in Qatar.”

Overig nieuws