Mec introduceert zero oil Nano schaar

Mec heeft een nieuwe 10ft volledig elektrische – zero olie – schaarhoogwerker geïntroduceerd, de Nano10-XD met een lithium-ion batterijpakket voor nog langere cyclustijden en sneller opladen.

Met een werkhoogte van vijf meter, een platformcapaciteit van 227 kg en een totaalgewicht van 560 kg, zou de Nano 10-XD ideaal zijn voor datacenters, horeca, voedsel en farmaceutische toepassingen.

Met een totale hoogte van 1,6 meter in opgeborgen toestand en een totale breedte van 760 mm kan hij gemakkelijk door standaard deuropeningen. Het heeft ook een compacte totale lengte van 1,15 meter. Een standaard ‘Xtra Deck’ biedt een verlenging die door een systeemplafond van 600 mm bij 600 mm kan gaan. Het nieuwe model zal volgende week te zien zijn op de ARA-show.

Vice-president van engineering Gary Crook zei: “We hebben een frisse blik geworpen op het Low-Level-toegangssegment en wat een echte oplossing vormde voor de ‘Ladders Last’-toezegging. Het werd duidelijk dat niet alleen de risico’s van het gebruik van een ladder moesten worden beperkt, maar dat productiviteit een integraal ingrediënt van het recept moest zijn. De Nano 10-XD brengt de enorme sprong voorwaarts in productiviteit over ladders en duwliften met een zelfrijdende machine in een compacter pakket dan ooit tevoren.”

Overig nieuws