XCMG lanceert 56,6m platformhoogte telescoophoogwerker

XCMG heeft een telescoophoogwerker met 58,5m werkhoogte geïntroduceerd om te concurreren met de JLG1850SJ en Genie SX-180.

De 56.6m GTBZ58S heeft een beperkte platformcapaciteit van 450 kg en 250 kg onbeperkt.De max. horizontale reikwijdte is 25,1m en het gewicht van de machine bedraagt 27.200 kg

Het bedrijf focust zich vooralsnog op klanten voor de nieuwe machine in het Midden-Oosten. Echter, het proces voor wereldwijde certificering, incl. CE, van het nieuwe model is gelijktijdig in gang gezet.

XCMG claimt al een substantieel succes in de hoogwerkerindustrie sinds het een paar jaar geleden startte binnen dit segment, met een productie van 8.000 schaarhoogwerkers en 1.000 telescoophoogwerkers tot het einde van dit jaar. Een overgrote meerderheid van de schaarhoogwerkers is verkocht in China, maar 20% van het uitgebreide telescoopaanbod is gegaan naar exportmarkten, waaronder de UAE Koeweit, Turkije en India, aldus het bedrijf.

Overig nieuws