Schip botst op kraan

Een groot containerschip is vorige week in de haven van Busan in Zuid-Korea tegen een schip-naar-kustkraan gebotst en heeft het totaal vernietigd en twee anderen beschadigd.

Het incident vond plaats op maandag 6 april, toen het containerschip van de Milano Bridge het dok binnen manoeuvreerde. Het schip zwenkte in de poten van de kraan, waardoor de giek op het schip neerkwam.

Vervolgens kwam het schip in contact met twee anderen, waardoor deze wat schade opliepen. De machinist van de omgevallen kraan kon ontsnappen en liep slechts een enkelblessure op. Niemand anders raakte gewond. Het schip botste vervolgens tegen de achterkant van een ander containerschip, Seaspan Ganges, en veroorzaakte kleine schade.

Bekijk hieronder de video:

De Milano Bridge is gebouwd in 2018 en is eigendom van en wordt geëxploiteerd door de Japanse reder K Line en werd gecharterd door Ocean Network Express, dat op dat moment als bediener werd vermeld, terwijl het in Singapore gevestigde Fleet Management wordt vermeld als de ISM-manager (International Safety Management).

Een verklaring van het bedrijf luidde: “Ocean Network Express onderzoekt een incident met haar gecharterd containerschip MV Milano Bridge in de haven van Busan, Zuid-Korea. Tijdens een routinematige aanmeeroperatie maakte het schip contact met kranen en een ander schip. Er zijn geen dodelijke slachtoffers gevallen als gevolg van het incident. Schadebeoordeling aan de getroffen kustfaciliteiten en schepen is aan de gang. ”

Bron

Overig nieuws