Sterke Q4 voor Manitowoc

Manitowoc, eigenaar van Grove en Potain, heeft zijn resultaten over het vierde kwartaal en het volledige jaar gerapporteerd, die een sterke verbetering laten zien in de laatste drie maanden van het jaar.

De totale inkomsten voor de 12 maanden bedroegen $ 1,44 miljard, 21,5 procent lager dan over het volledige jaar 2019, terwijl de winst vóór belastingen van $ 59 miljoen in 2019 werd omgezet in een verlies van $ 2 miljoen, volledig als gevolg van de lagere inkomsten.

Het vierde kwartaal was echter een ander, veel positiever verhaal, met een omzet die slechts zeven procent lager uitkwam dan in het vierde kwartaal van 2019, terwijl de orderontvangst bijna acht procent hoger lag op $ 508,6 miljoen, waardoor er aan het einde van December een backlog was van $ 543,2 miljoen, een stijging van 14,3 procent ten opzichte van het jaar.

De winst voor belastingen over het kwartaal bedroeg $ 9,3 miljoen, 14 procent onder het niveau van vorig jaar, als gevolg van een eenmalige last in verband met een niet nader gespecificeerde juridische kwestie – of kosten. Zonder deze winst vóór belastingen zou de winst ongeveer 30 procent hoger zijn geweest dan in hetzelfde kwartaal in 2019.

Chief Executive Aaron Ravenscroft zei: “Het vierde kwartaal was een sterke afsluiting van een uitdagend jaar. Geleid door een paar aanzienlijke crawler-aankopen, bedroeg de orderontvangst voor het kwartaal $ 508,6 miljoen, en we sloten het jaar af met $ 543,2 miljoen aan achterstand. Hoewel we blijven evolueren naar een herstel van de Covid-19-pandemie, zien we nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid onzekerheid in onze eindmarkten in combinatie met een toenemende inflatie van materiaalkosten, een afzwakkende dollar en een minder gunstige productmix. Daarom geven we op dit moment geen financiële begeleiding voor 2021.”

“De balans van Manitowoc blijft sterk en we hebben voldoende liquiditeit om onze groei-initiatieven te financieren. We blijven acquisitiemogelijkheden evalueren, onze productontwikkeling in onze All Terrain-productlijn versnellen, onze Chinese torenkraanactiviteiten opschalen en onze vloot voor torenkraanverhuur in Europa uitbreiden. 2021 wordt een overgangsjaar en we zullen het gebruiken om de basis te leggen voor onze toekomstige groei. “

Overig nieuws