Deense dealer voor Jekko

De Italiaanse fabrikant van spin- en minirupskranen Jekko heeft Stiholt Hydraulic aangesteld als dealer voor Denemarken.

Het bedrijf, onderdeel van de Stiholt-groep, is gespecialiseerd in de verkoop en ondersteuning van Scania-vrachtwagens, Palfinger-kranen en Hammar-zijladers. In februari werd het ook dealer van Fassi autolaadkranen en heeft het nu zusterbedrijf Jekko aan zijn portfolio toegevoegd.

Stiholt Hydraulic is opgericht in 1991 en opereert vanuit locaties in Avedøre Holme – aan de zuidwestkant van Kopenhagen – Aalborg en Nørre Aaby op Funen.

Kurt Nielsen van Stiholt zei: “We zijn verheugd deel uit te maken van het dealernetwerk van Jekko, we zijn bezig met het opzetten van een speciale verkoop- en servicestructuur met demomachines om nieuwe en vaste klanten de beste ondersteuning te bieden.”

Verkoop- en marketingdirecteur Jens Holger Pedersen voegde toe: “De minikraansector is nieuw voor Stiholt, maar we kunnen veel synergieën ontdekken met onze gevestigde activiteiten.”

Alberto Franceschini, verkoopdirecteur van Jekko, zei: “Centraal- en Noord-Europa is echt een strategisch gebied voor Jekko, het is een gevestigde markt maar heeft nog steeds een groot potentieel. Sommige Jekko-machines werden in het verleden al in Denemarken verkocht, maar door het ontbreken van een dealer was onze aanwezigheid niet zo sterk als gewenst. Om deze reden is deze nieuwe samenwerking uitermate belangrijk voor ons, we hebben hoge verwachtingen en geloven dat Stiholt klanten de juiste ondersteuning zal bieden.”

Overig nieuws